18. marraskuuta 2020

Poikien synttärikakut ♥

Vaikka keväällä näyttikin siltä, ettei tänä vuonna niin kauheasti tarvi leipoa, niin kyllä niitä kakkuja on tullutkin tehtyä aika paljon. Muutama kakku olisi vielä tälle vuotta leivottavana ja sitten on taas pienen tauon paikka. Joulun ajattelin tänä vuonna pyhittää ihan vaan oman väen leipomuksia varten.

Täytyy ehkä loppuvuodesta tehdä vaan joku kooste julkaisemattomista kakuista, sillä niitä on odottamassa niin paljon, etten varmasti saa jokaisesta tehtyä omaa juttua. Josko nyt esittelisin kuitenkin parit synttärikakut, joista toinen meni 8 vuotta täyttäneelle Fortnite-fanille, toinen teinipojalle.

Tässä teinin kakussa oli kuuden munan vaalea sokerikakkupohja, täytteenä mansikka- ja kinuskivaahdot. Kinuskivaahdon päälle keittelin vielä pikku nokon kinuskikastiketta, jonka kaadoin täytteen päälle ohuiksi raidoiksi. Kakku on kuorrutettu kermalla ja koristeltu kinuskivalumalla, donitseilla, kekseillä ja karkeilla. Ihanan helppo koristelu siis! Oma poika oli heti sitä mieltä, että haluaa samanlaisen. Fortnite-kakussa puolestaan oli neljän munan kaakaokakkupohja, täytteenä mansikkarahka ja suklaavaahto. Päällä ohut kerros kermaa ja maitosuklaaganache. Koristeet on sokerimassaa. 


Suuren suuret onnittelut vielä kummallekin synttäripojalle! Toivottavasti kakut kelpasivat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti