31. tammikuuta 2021

Kissa- ja Nerf-kakku suklaavanukastäytteellä ♥

Joulukuussa sain ilahduttaa naapurin neitokaista synttärikakulla. Neiti toivoi kovasti mustaa kissakakkua, joten sellaisen sitten sai. 

Kakussa oli kahdeksan munan kaakaokakkupohja, välissä suklaavanukkaasta tehty täyte. Kuorrutteeksi toivottiin sokerimassaa ja sokerimassan alle laitoin suklaakreemin. 



Kissakakku (suklaavanukastäytekakku)

Pohja:
8 kananmunaa
vehnäjauhoja
sokeria
perunajauhoja
tummaa kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Kostutus:
vaniljasokerilla maustettu laktoositon maito
Vanukastäyte:
7-8 dl vispikermaa
600 g suklaavanukasta (esim. Fanny tai Jacky)
1½ dl vaniljakreemijauhetta
5 rkl tomusokeria 
150 g maitosuklaata rouhittuna
Suklaakreemi:
250 g voita
4½ dl tomusokeria
½ dl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
Päälle:
750-900 g mustaa sokerimassaa
korvat, silmät ja kuono sokerimassaa
viikset hopealla elintarvikespraylla maalattua spagettia

  Valmista kakkupohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Voitele korkea, halk. 26cm vuoka. Riko munat kulhoon ja punnitse ne. Kerro paino 0,7:llä, jolloin saat selville tarvittavan sokerin määrän. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. 
  Punnitse vehnäjauhot, kaakaojauhe ja perunajauhot. Tarvittava määrä yhteensä on munien paino * 0,7. (Eli yhteensä yhtä paljon kuin sokeriakin.) Tästä vehnäjauhojen osuus on 70%, perunajauhojen ja kaakaojauhojen yhteensä 30%. Sekoita joukkoon leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele taikina varovasti sekaisin. 
  Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 50-55 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jos kakkuun painettuun tikkuun ei jää taikinaa, on pohja kypsä. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.
  Valmista täyte. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää joukkoon vanukas, vaniljakreemijauhe ja tomusokeri. Vatkaa napakaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon rouhittu suklaa. Tarkista maku ja lisää halutessasi tomusokeria. Jos täyte tuntuu liian löysältä, lisää hieman vaniljakreemijauhetta. Täyte kyllä jässähtää hieman kylmässä. 
  Leikkaa kakkupohja neljään osaan. Kokoa kakku pohjan paistamiseen käytettyyn vuokaan tai suoraan tarjoilualustalle rengasvuoan sisään. Nosta alin pohjalevy vuokaan/alustalle. Kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla. Levitä päälle kolmannes täytteestä. Nosta päälle kakkulevy, kostuta ja täytä. Jatka näin kunnes kaikki kakkulevyt ja täyte on käytetty. Kostuta päällimmäinen levy. Peitä kakku kelmulla ja anna maustua jääkaapissa mielellään seuraavaan päivään.
  Valmista suklaakreemi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää vaahdottamisen aikana kaakaojauhe sekä tomusokeria vähän kerrallaan. Jatka vielä vatkaamista, kunnes kreemi on pehmeää ja ilmavaa. Mausta vaniljasokerilla.
  Levitä ensin ohut kerros kreemiä kakun päälle ja reunoille. Nosta kakku jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi. Tee sitten toinen, tasainen kreemikerros. Kreemikerros kannattaa tasoittaa hyvin, jolloin kakun pinnasta saa sileämmän.
  Pehmitä sokerimassa käsissä painellen. Kauli musta massa reilusti kakkua suuremmaksi levyksi. Nosta sokerimassalevy kakun päälle ja painele kakun pintaan vähän kerrallaan ylhäältä alaspäin. Leikkaa ylimääräinen sokerimassa pois. Tee kissalle silmät ja kuono. Korvat kannattaa tehdä muutama päivä aiemmin, niin ehtivät hieman kuivaa ja pitävät paremmin muotonsa. Tässä kakussa viikset on keittämätöntä spagettia, jotka on värjätty hopeisella elintarviksprayllä. Kissan korvat on kiinni kakussa pikkuisilla spagetinpätkillä.

Samaisella täytteellä tein keväällä kakun päivänsankarin veljille. Taisi olla saman kokoinenkin, vai olisiko tämä ollut seitsemän munan. Liki kuitenkin. Mulle sattui vaan kömmähdys ja kirjoitin toisen päivänsankarin nimen väärin. Onneksi sen sai jotenkin korjattua. Kuva vaan on otettu ennen korjausta. :D Sen jälkeen oon varmistellut uudelleen ja uudelleen, että nimet menevät oikein. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti