2. helmikuuta 2021

Helpot ja nopeat kinkku-juustosarvet ♥

Kun kipeä muksu ja oma hyvin huolella nitkautettu selkä pitää neljän seinän sisällä, on pakko keksiä koko ajan jotain puuhaa ajankuluksi. Koska istuminen tai makoilu ei tunnu hyvältä, vietin oikeastaan koko eilisen päivän keittiössä. Nyt on tehtynä sekä tytölle että meille muutamaksi päiväksi ruokaa, leivottu kinkkusarvia ja tehty vielä pannukakkua.

Kinkkusarvet osoittautuivat varsin hyviksi ja olivat ihanan helppo tehdä. Ohje näihin pikkuherkkuihin löytyi Yhteishyvästä. Alkuperäisessä ohjeessa ei ollut lisätty taikinaan suolaa, mutta mun mielestä se sitä kaipasi. Toki tykkään muutenkin aika suolaisista jutuista eli halutessa voit jättää sen pois. Jatkossa laittaisin täytteeseen ehkä vähän enemmän juustoa. Parhaimmillaan nämä ovat hieman lämpöisinä!


Nopeat ja helpot kinkku-juustosarvet

3 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 dl juustoraastetta
50 g voita tai margariinia
2 dl maitoa
(½ tl suolaa)
Täyte:
75 g kinkkukuutioita
2 dl juustoraastetta
Voiteluun:
1 kananmuna
Koristeluun:
seesaminsiemeniä tai kaurahiutaleita

  Sekoita jauhot ja leivinjauhe kulhossa. Lisää halutessasi suola sekä juustoraaste ja pehmeä rasva. Lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Varo sekoittamasta liikaa, ettei taikinasta tule sitkeää.
  Kuutioi kinkku täytettä varten. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli palat pyöreiksi levyiksi. Käytä tarvittaessa hieman jauhoja apuna. Jaa levyt 6-8 sektoriin ja nosta täytettä taikinakolmioiden leveään päähän. Kierrä palat rulliksi aloittaen kolmion leveästä päästä. Taivuta sarven muotoon pellille leivinpaperin päälle.
  Voitele sarvet kananmunalla ja ripottele pinnalle seesaminsiemeniä tai kaurahiutaleita. Paista sarvia 225 asteessa 12-15 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti