7. helmikuuta 2021

Heppakakku vanilja-suklaatäytteellä ♥

Jos sitä vielä kaivelisi vanhoja kuvia koneen syövereistä, niin saisi joskus nuo viime vuoden kakut blogiin saakka. Yksi vuoden viimeisistä kakuista meni 11 vuotta täyttäneelle neitokaiselle. En edes muista kuinka mones kakku tämä hänelle oli, mutta silti oli hieman järkyttävää, miten nopeasti nuo lapset kasvaa! Pienestä tytöstä on kasvanut kaunis nuori neiti. ♥ 

Päivänsankarilla oli tarkat toiveet kakun suhteen. Kakussa oli viiden munan gluteeniton kaakaokakkupohja, kostutuksena vaniljasokerilla maustettu maito ja täytteenä vaniljavaahto sekä Fazerin punaisesta maitosuklaasta tehty vaahto. Kakun kuorrutteena oli sokerimassa ja sokerimassan alla suklaakreemi. Kakun koristeeksi tuli päivänsankarin suosikkiheppa, kekseistä tehty aita sekä voikreemipursotukset. Keksit eivät olleet gluteenittomia, joten gluteenittomaksi ei kakkua voi sanoa. Mutta näin toivottiin. Täysin gluteenittomaan kakkuun aidantolpat voi tehdä vaikka sokerimassasta. Ja suklaakin kannattaa tsekata, että on gluteeniton! 


Yleensä en gluteenittomiin kakkupohjiin lisää leivinjauhetta, mutta olen huomannut että nämä gluteenittomat kaakaolla maustetut pohjat kohoavat paremmin, kun lisää hieman leivinjauhetta. Ihan samaa määrää en laita kuin normi jauhoilla leivottuihin taikinoihin.

Heppakakku (vanilja-suklaakakku)

5 munaa 
sokeria
gluteenitonta jauhoseosta
perunajauhoja
tummaa kaakaojauhetta
½ tl leivinjauhetta
Kostutus:
n.2 dl vaniljasokerilla maustettua maitoa
Maitosuklaavaahto:
2½ dl vispikermaa
100 g mascarponea
115 g Fazerin punaista maitosuklaata
Vaniljatäyte:
1½ dl vispikermaa
1½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
100-125 g mascarponea
4 tl vaniljasokeria
2½-3½ rkl vaniljakreemijauhetta
Päälle:
150 g voita
2½ dl tomusokeria
0,3 dl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
Koristeluun:
2-2½ pkt (á250g) vihreää sokerimassaa
ruskeita keksejä
ruskeaa sokerimassaa
sokerimassakukkia
Voikreemi pursotuksiin:
25 g voita
40 g tomusokeria
elintarvikeväriä

  Valmista kakkupohja mielellään täyttämistä edeltävänä päivänä. Voitele halk. 23cm vuoka. Riko munat kulhoon ja punnitse ne. Kerro paino 0,7:llä, jolloin saat selville tarvittavan sokerin määrän. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. 
  Punnitse gluteeniton jauhoseos, kaakaojauhe ja perunajauhot. Tarvittava määrä yhteensä on munien paino * 0,7. (Eli yhteensä yhtä paljon kuin sokeriakin.) Tästä jauhoseoksen osuus on 70%, perunajauhojen ja kaakaojauhojen yhteensä 30%. Sekoita joukkoon leivinjauhe. Siivilöi seos munavaahtoon ja nostele taikina varovasti sekaisin.
  Paista kakkua 175 asteessa uunin alatasolla noin 40 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla. Jos kakkuun painettuun tikkuun ei jää taikinaa, on pohja kypsä. Kumoa kakkupohja ja anna sen jäähtyä.
 Valmista suklaatäyte. Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata mikrossa vähän kerrallaan välillä sekoittaen. Jätä suklaa jäähtymään. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vatkaa tuorejuusto tasaiseksi eri kulhossa, lisää joukkoon hieman jäähtynyt suklaa ja vatkaa tasaiseksi. Sekoita kermavaahto joukkoon. 
  Vaniljatäytettä varten mittaa kulhoon kerma ja vaniljakastike. Vatkaa löysäksi vaahdoksi. Lisää joukkoon mascarpone, vaniljasokeri sekä vaniljakreemijauhe. Vatkaa napakaksi vaahdoksi. Täyte jässähtää vielä hieman viileässä. Jos täyte vaikuttaa vielä liian löysältä, lisää varovasti vaniljakreemijauhetta.
  Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kokoa kakku pohjan paistamiseen käytettyyn vuokaan tai suoraan tarjoilualustalle rengasvuoan sisään.
  Nosta alin kakkulevy kakkuvuokaan/kakkualustalle. Kostuta. Levitä päälle suklaatäyte. Nosta päälle toinen kakkulevy, kostuta. Levitä päälle vaniljatäyte. Päälle vielä viimeinen kakkulevy ja kostutus. Peitä kakku kelmulla ja anna tekeytyä jääkaapissa seuraavaan päivään.
  Valmista suklaakreemi. Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää vaahdottamisen aikana kaakaojauhe sekä tomusokeria vähän kerrallaan. Jatka vielä vatkaamista, kunnes kreemi on pehmeää ja ilmavaa. Mausta vaniljasokerilla.
  Levitä ensin ohut kerros kreemiä kakun päälle ja reunoille. Nosta kakku jääkaappiin vähintään 15 minuutiksi. Tee sitten toinen, tasainen kreemikerros. Kreemikerros kannattaa tasoittaa hyvin, jolloin kakun pinnasta saa sileämmän.
  Pehmitä sokerimassa käsissä painellen. Kauli vihreä massa reilusti kakkua suuremmaksi levyksi. Nosta sokerimassalevy kakun päälle ja painele kakun pintaan vähän kerrallaan ylhäältä alaspäin. Leikkaa ylimääräinen sokerimassa pois.
  Tee pursotusten voikreemi vatkaamalla huoneenlämpöinen voi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa ilmavaksi kreemiksi. Jaa kreemi kahteen osaan ja värjää vihreäksi ja pinkiksi.
  Kiinnitä keksit kakun reunaan elintarvikeliimalla tai voikreeminokoilla. Leikkaa ruskeasta massasta aidan poikkilaidat. Pursota halutessasi kukat ja ruohikkoa. Leikkaa sokerimassasta heiniä kakun reunaan ja kiinnitä ne sekä kukat elintarvikeliimalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti