7. joulukuuta 2021

Talvinen kakku voikreemikuusilla ja suklaa-piparitäytteellä ♥

Eilen havahduin siihen tosiasiaan, että pianhan on joulu! Jotenkin tämä syksy on vaan kadonnut johonkin, eikä oikein ole tajunnut että vuosi alkaa tosiaan olla lopuillaan. Tulevana viikonloppuna leivon vielä pari kakkua ja sitten lomailen muutaman viikon. Voin kertoa, että tulee todella tarpeeseen! Tai siis kyllähän mä leivon, mutta vain omalle väelle. 

Joulufiilis on aikalailla kateissa ja just nyt (ja oikeastaan viimeisen kuukauden ajan) tuntuu siltä, ettei huvittaisi joulua laittaa oikein mitenkään. Eikö sitä voisi viettää aattoa ihan vaan sohvalla löhöten ja leffaa vahdaten ja unohtaa kaikki jouluhössötykset? Vaikka kyllä sitä jotain täytyy laittaa, kun muksut kuitenkin joulua odottaa. Mutta jotenkin vaan toivoisin hyvin rauhallista ja tapahtumaköyhää joulunaikaa.

Eilinen itsenäisyyspäiväkin meni sen suuremmin juhlimatta. Innostuin toki leipomaan omalle väelle kakun, kun halusin välttämättä kokeilla tehdä voikreemistä ja jäätelötötteröistä kuusia. Kakkutäytteet valikoitui aika pitkälle sen mukaan mitä kaapista löytyi, eli täytteenä oli suklaavaahto piparirouheella. Kakussa oli neljän munan kaakaolla maustettu sokerikakkupohja, kostutuksena vaniljasokerilla maustettua maitoa ja päällä kermavaahto. 



Suklaa-piparkakkutäyte
(halk. 18-20cm kakun kolmeen väliin)

6 dl vispikermaa
250 g mascarponea
235 g maitosuklaata
50 g piparkakkuja karkeana rouheena

  Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata 20-30 sekuntia kerrallaan, välillä sekoittaen, kunnes suklaa on juuri ja juuri sulanut. Sekoita tasaiseksi. 
  Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Vatkaa toisessa kulhossa mascarponen rakenne rikki. Kaada hieman jäähtynyt suklaasula mascarponen joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Kaada tuorejuusto-suklaaseos kermavaahdon joukkoon ja vatkaa nopeasta tasaiseksi vaahdoksi. Rouhi piparkakut ja kääntele vaahdon joukkoon.


Voikreemikuuset

2-3 jäätelövohvelia
50 g huoneenlämpöistä voita
1 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
vihreää pastaväriä

  Vatkaa huoneenlämpöinen voi vaaleaksi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja jatka vatkaamista muutama minuutti. Jos kreemi vaikuttaa liian löysältä, lisää vähän tomusokeria. Mausta kreemi vaniljasokerilla ja lisää pastaväri. Vatkaa tasaiseksi. Kreemi saa olla kuohkeaa ja helposti pursotettavaa.
  Leikkaa varovasti vohvelit tasaisiksi ja haluamasi pituisiksi. Itse käytin leikkaamiseen pientä sahalaitaista tomaattiveistä. Pursota voikreemiä pienellä tähtityllalla vohvelin pintaan. Aloita alareunasta ja jatka kohti latvaa. Jätä yläosasta sen verran pursottamatta, että saat nostettua kuusen kakun päälle. Pursota sitten loppuun. Halutessasi voit painaa sokerihelmiä kuusen oksille kuusenkoristeiksi. Siivilöi halutessasi päälle tomusokeria.

2 kommenttia:

  1. Wau mikä kakku! <3 Todella kauniit nuo kuuset, ihan aidon näköiset.
    Mulla oli viime vuonna joulufiilis hukassa, mutta tänä vuonna olen ottanut kaiken kaksinkertaisesti takaisin! :D En kyllä itsekään jaksa mitään ylimääräistä hössötystä, lähinnä mun joulufiilistely on kotona fiilistelyä glögimuki kädessä ja hyvää joulumusaa kuunnellen. Ja se on mahtavaa että kaikilla on oma tapansa fiilistellä joulua ja jokainen tapa on täysin oikea. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! ♥ Nuo kuuset oli kyllä helppo ja hauska koriste. Ajattelin jouluksikin tehdä kakun päälle tuollaiset ja koristella ne sitten värikkäillä sokerihelmillä.

      Ehkä nyt hiljalleen alkaa joulufiiliskin löytyä. Tai ainakin sain jo kuunneltua muutaman mulle tärkeän joululaulun. En tiedä saanko kaivettua sen fiiliksen kunnolla esiin, mutta toivoa on. :D

      Poista