14. syyskuuta 2022

Mausteiset, karamellisoidut mantelit ja pähkinät ♥

Mun tyttöni muutti tosiaan elokuussa toiselle paikkakunnalle opiskelemaan. Kerran on sen jälkeen käynyt kotona ja jotenkin tuli silloin pakonomainen tarve hemmotella tyttöä jotenkin. Tiesin tytön tykkäävän juustoista ja juustotarjottimista, joten sellaisen sitten kokosin yhdelle illalle iltapalaksi. Ei ehkä maailman terveellisin iltapala, mutta eipä meillä näin joka ilta syödä. 

Olen pitkään halunnut kokeilla K-ruoka -lehdestä löytynyttä mausteisten, karamellisoitujen manteleiden ja pähkinöiden ohjetta ja nyt oli oiva tilaisuus niitä tehdä. Nämä pikkunaposteltavat maistuvat joululta, mutta jollain oudolla tapaa sopivat myös juustojen ja viinirypäleiden kaveriksi. Poika ei näistä ilahtunut, mutta tyttö tykkäsi ja kyllä minäkin taisin syödä niitä aikalailla.


Karamellisoidut mantelit ja pähkinät

75 g kuorittuja manteleita
75 g cashewpähkinöitä
2 dl fariinisokeria
½ tl kanelia
½ tl jauhettua kardemummaa
1/4 tl jauhettua neilikkaa
1/4 tl jauhettua mustapippuria

  Sekoita fariinisokeri ja mausteet. Kaada sokeriseos ja pähkinät pinnoitetulle pannulle. Kuumenna koko ajan sekoittaen, mutta varo polttamasta sokeria! Kun suurin osa sokerista on sulanut, kaada seos leivinpaperilla vuoratulle leikkuulaudalle.
  Levitä seos tasaiseksi levyksi. Erottele mantelit ja cashewpähkinät hieman toisistaan lastaa käyttäen. Sula sokeri on erittäin kuumaa, älä polta sormiasi! Anna jäähtyä.
  Irrottele jäähtyneet mantelit ja cashewpähkinät toisistaan ennen tarjoilua. Nämä sopivat hyvin vaikka lahjaksi joulun alla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti