15. syyskuuta 2022

Mehevä porkkana-omenakeikauskakku ♥

Kyllä tämä leipomisista ja kakuista luopuminen on yllättävän vaikeaa ja haikeaa. Mutta ei auta. Käsi kun on taas siinä kunnossa, että odottelen aikaa käsikirurgille. Vaikka ymmärrän ettei leipominen näissä määrin mun kädelle sovi, niin silti meinaa vähän itkettää. Niin monta kivaa kakkuprojektia mahtuu näihin kymmeneen vuoteen, mitä kakkuja olen leiponut. Ja kun tuossa tekemieni kakkujen kuvia katselin, niin aika hyvin muisti jokaisen. Toisista olen suunnattoman ylpeä, joissakin olisin ehkä voinut tehdä jotain toisin. Vielä leivon ne kakut, jotka olen luvannut, mutta sitten tämä hauskuus loppuu. Ainakin toistaiseksi. 

Koska sähkövatkaimen käyttö ei tällä hetkellä tee hyvää, olen yrittänyt opetella leipomaan tuolla mun yleiskoneella. Mutta vaikeaa on! Kun oon oppinut tekemään taikinat näppituntumalla, niin on mukamas tosi vaikeaa saada aikaiseksi hyvää taikinaa ihan vaan ohjetta seuraten ja katsellen miltä taikina näyttää. Kaksi kuivakakkua jo epäonnistui, mutta onneksi sain aikaan jotain syömäkelpoistakin. 

Tässä omenakeikauskakussa yhdistyy mehevä porkkanakakku ja makea omenapiiras. Kakku oli ehdottomasti parhaimmillaan seuraavana päivänä! Vaikka kakku oli yön jääkaapissa, niin oli seuraavana päivänä ihanan mehevää ja mausteetkin olivat heräilleet. Meillä kakkua syötiin vaniljakastikkeen kera, mutta kaveriksi sopii hyvin vaikka vaniljajäätelö tai kermavaahto.


Porkkana-omenakeikauskakku

4 kananmunaa
2½ dl sokeria
1 tl suolaa
1½ tl kanelia
1 tl leivinjauhetta
3 dl vehnäjauhoja
½ dl öljyä
2 dl hienoa porkkanaraastetta
Vuokaan:
2 isoa (n.400g) omenaa kuutioina
1 rkl voita
1 dl fariinisokeria

  Voitele tasapohjainen kakkuvuoka (halk. 22-23cm). Ripottele fariinisokeri vuoan pohjalle ja reunoille. Kuutioi kuoritut omenat ja levitä vuoan pohjalle. Kotimaiset omenat voi käyttää kuorineen. 
  Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuiva-aineet keskenään ja lisää ne sekä öljy ja porkkanaraaste muna-sokerivaahtoon. Nostele lastalla nopeasti sekaisin.
  Kaada taikina vuokaan omenapalojen päälle. Kypsennä kakkua 160 asteisessa uunissa n. 45-50 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktail- tai grillitikulla. Kakku on kypsää, kun tikkuun ei tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä hetki. Irrota reunat tarvittaessa varovasti veitsellä vuoan reunoista ja kumoa kakku. 
  Tarjoa vaniljakastikkeen, vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti