21. syyskuuta 2022

Suussasulava brownie ♥

Tämä brownie on melkoisen suklainen ja tuhti maultaan, mutta koostumus on uskomattoman pehmeä ja suussasulava. Kermavaahdon kanssa aika jees! 

Yleiskoneella leipomisen opettelu siis jatkuu edelleen ja nyt jo vähän paremmalla menestyksellä. Tyttö piipahti viikonloppuna kotona ja siinä lähtöpäivän aamuna iski pakonomainen tarve leipoa likalle jotain. Vaikka hyvin saa itsekin leivottua ja kokkailtua omassa kodissaan, niin joku hoivavietti mulle aina iskee ja lähdön päälle pakkaan aika paljon evästä mukaan. Tästäkin kakusta sai osan kotiin viemisiksi. 

Ohje on alunperin K-ruoka-lehdestä poimittu. Suklaan vaan vaihdoin toiseen ja sopivan kokoisen vuoan puuttuessa paistoin brownien pyöreässä irtopohjavuoassa. Tähän leivonnaiseen voi käyttää melkeinpä mitä tummaa suklaata tahansa, niin maustettua kuin tavallistakin. Mistä nyt vaan sattuu tykkäämään. Tuo kinuski-merisuolasuklaa toimi makunsa puolesta ihan ok, mutta suklaata ja voita sulattaessa osa kinuskista ei oikein tahtonut sulaa.


Brownie

200 g tummaa suklaata (esim. kinuski-merisuola)
200 g voita
4 kananmunaa
2 dl sokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
1 dl perunajauhoja
1/4 tl suolaa
Lisäksi:
tomusokerilla makeutettua kermavaahtoa

  Paloittele suklaa pieneen kattilaan. Lisää voi. Sulata seos kattilassa matalalla lämmöllä samalla sekoittaen.
  Vaahdota huoneenlämpöiset munat ja sokeri sähkövatkaimella kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita suklaaseos joukkoon. Sekoita kaakao, perunajauho ja suola keskenään, siivilöi muna-sokerivaahdon joukkoon ja kääntele sekaisin.
  Painele pala leivinpaperia uunivuokaan (n.15*20 cm) tai vuoraa pyöreän irtopohjavuoan (halk. 23cm) pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat kevyesti. Kaada taikina vuokaan. Kypsennä brownieta 175-asteisessa uunissa noin 25-30 minuuttia, sisus saa jäädä kunnolla pehmeäksi. Pyöreässä vuoassa paistui n. 25 minuutissa. Anna jäähtyä ennen paloittelemista.
  Tarjoa brownie tomusokerilla maustetun kermavaahdon kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti