23. tammikuuta 2023

Sipulinen jauheliha-perunasoselaatikko ylijäämämuusista ♥

Jauheliha-perunasoselaatikko on oiva tapa jatkojalostaa ylijääneet perunamuusit. Ainakin mulla on paha tapa tehdä muusia aina liian paljon, enkä ihan hirveästi tykkää uudelleen lämmitetystä muusista. Mutta sämpylöissä tai perunasoselaatikossa se katoaa kummasti. 

Tämä sipulinen jauheliha-perunasoselaatikko on mun lemppari. Ohje ei ole ihan hirmu tarkka ja aina tehdessä elää jonkin verran, sillä mausteita laitan yleensä ihan fiilispohjalta. Oleellista on, että muusissa itsessään on paljon voita, jauheliha maustettu kunnolla ja ruoka ennen uuniin laittamista on tarpeeksi löysää. Ja parasta on tuo ylikärähtänyt juustopinta.


Sipulinen jauheliha-perunasoselaatikko

6-7 dl perunamuusia
400 g jauhelihaa
1 pieni sipuli
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
valkosipulijauhetta
2½ dl sipulikermaa
2 kananmunaa
Pinnalle:
emmental-mozzarellajuustoraastetta

  Hienonna sipuli. Ruskista jauheliha pannulla ja lisää sipuli ruskistamisen loppuvaiheessa. Anna sipulin kuullottua. Mausta jauheliha reilusti oman maun mukaan suolalla, pippurilla, paprikajauheella ja valkosipulijauheella. 
  Lisää perunamuusin joukkoon kananmunat ja sipulikerma. Sekoita jauheliha muusin joukkoon. Seos on tässä vaiheessa tosi löysää. Kaada perunamuusi-jauhelihaseos voideltuun uunivuokaan. Ripottele päälle reilusti juustoraastetta. Kypsennä 220 asteisessa uunissa 35-45 minuuttia tai kunnes sose on jässähtänyt tarpeeksi. Jos pinta tummuu liikaa, heitä päälle esim. folionpala. Anna vetäytyä hetki ennen tarjoilua. 



2 kommenttia:

  1. Täytyypä kokeilla tämä versio tästä laatikosta. Itselläni on tullut liian kuivaa laatikkoa ja kokeilinkin viimeksi netistä löytämälläni ohjeella laittaa tomaattinen jauhelihakastike pohjalle ja muusi ilman munia päälle. Toimi hyvin. Tuo ruokakermaniksi varmaan tuo myös pehmeyttä laatikkoon. t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo muusi-jauhelihaseos saa olla tosi löysää, niin ei kuivahda uunissa. Mäkin oon joskus kokeillut tuota jauhelihakastike-muusiyhdistelmää. On hyvää!

      Poista