25. tammikuuta 2023

Omenapannukakku kauramurulla ♥

Muutamalle nahistumisen kynnyksellä olevalle omenalle oli pakko keksiä käyttöä, sillä muuten nuo olisi melko varmasti jäänyt syömättä. Omenapiirakka ei oikein nyt innostanut, mutta Lidlin Liedellä-lehdestä talteen napattu omenapannukakkuohje kuulosti sen verran hyvältä, että sitä oli pakko kokeilla. Samalla sai kaapista pois vajaan kaurahiutalepaketin ja joululta jääneet voipaketin jämät.

Mulla on taas pakonomainen tarve saada kaapissa olevia asioita käytettyä, kun sinne tuntuu kerääntyneen yhtä sun toista. Kaupasta yritän ostaa mahdollisimman vähän aineksia ja ruoat yritän miettiä siten että saisi mahdollisimman hyvin hyödynnettyä kaappien sisältöjä. Yleensä tämä "pakko saada kaapit tyhjäksi"-operaatio alkaa vasta keväällä, joten sen suhteen ollaan vähän aikaisessa tänä vuonna. 


Mun mielestä tämä pannukakku oli hirmu hyvää! Jotenkin tuo omena-kauramuruyhdistelmä sai ajattelemaan, että pannari olisi tosi makeaa, mutta ei tuota kovin makeaksi voi sanoa. Pannari itsessään kun on kuitenkin melko miedon makuinen. Tämä toimii oikein hyvin lämpimänä vaniljajäätelön kanssa, mutta hyvää on myös jääkaappikylmänä ihan sellaisenaan. 

Itse tein pannukakun normi 50 senttisessä uunissa ja uuniin kuuluvalla uunipannulla ja pannarista tuli suht paksu. Taikina saattaisi siis piisata isommankin uunin uunipannulla paistettavaksi. Mutta vannomaan en toki mene. Koska pannari on paksu, ei alkuperäisen ohjeen paistoaika piisannut. Mun pannukakku oli uunissa ensin 15 minuuttia ja muruseoksen lisäämisen jälkeen vielä 30 minuuttia. Kannattaa siis tarkkailla kypsymistä muruseoksen lisäämisen jälkeen.

Omenapannukakku kauramurulla

4 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1 l maitoa
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
4-6 pientä omenaa
Kauramuru:
200 g voita sulatettuna
6 dl kaurahiutaleita
1½ dl sokeria
2 tl kanelia

  Riko munat kulhoon ja lisää jauhot. Sekoita tahnamaiseksi. Lisää maitoa vähitellen, samalla voimakkaasti sekoittaen. Lopun maidon voi lisätä vauhdikkaammin. Sekoita sokeri ja suola taikinaan. Anna turvota huoneenlämmössä noin puoli tuntia.
  Kuori omenat, poista omenoista siemenkodat ja viipaloi tai lohko omenat. Kotimaiset omenat voi käyttää kuorineen.
  Kaada taikina leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille. Asettele päälle omenat. Kypsennä pannaria 200-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.
  Sekoita kauramurun ainekset keskenään. Ripottele murun ainekset pannarille ja jatka paistamista vielä 15-30 minuuttia, kunnes pannukakku on kypsää.
  Tarjoa hieman lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.


1 kommentti:

  1. Tämä kuulostaa tosi hyvältä! Joskus olen omenapannukakkua tehnyt ja se oli sen verran hyvää ilman kauramuruakin, että pakkohan tätä sun versiota on testata :) Näyttääkin niin makoisalta!

    VastaaPoista