27. joulukuuta 2011

Tähteistä pannariksi

Jääkaappiin katsellessa voisi luulla, että ennen joulua tuli varauduttua ydinsotaan tai vähintään suureen nälänhätään. Kaikkea mahdollista piti kantaa kaupasta kotiin. Ja kuinkas ollakaan, iso osa on aina vaan syömättä. Koskahan sitä oppisi varautumaan juhlapyhiin sillai maltillisesti? Kun kerran noita ruokia olisi syytä saada syötyäkin, niin taikuroin kaikesta mahdollisesta kaapeista löytyvästä suolaisen pannarin. Pizzapannareita oon tehnyt aina silloin tällöin ja hyviä ovat. Ja kun kerran niihin voi laittaa päälle ihan mitä haluaa, niin noista saa helposti itselleen mieluisan. Meidän pannarista löytyy joulukinkkua, juustoa, aurajuustoa, meetvurstia, herkkusieniä, sipulia ja kananmunaa. Niin ja ketsuppia. Oon näitä tehnyt niin kauan, etten enää muista mistä alunperin oon ohjeen löytänyt.

Pizzapannari

Pohja:
3 kananmunaa
8dl maitoa
4dl vehnäjauhoja
1tl suolaa
1tl kuivattua oreganoa
Täyte:
ketsuppia
4dl (tai niin paljon kuin haluaa) juustoraastetta
Ja sitten ihan mitä mieli tekee tai kaapista löytyy. 

  Pohjaa varten riko kananmunat kulhoon ja vatkaa munien rakenne kevyesti rikki. Lisää puolet maidosta. Vatkaa vehnäjauhot joukkoon. Lisää loppu maito, suola ja halutessasi oreganoa. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Kypsennä pannukakkua 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia.
   Levitä puolikypsän pannarin päälle ohut kerros ketsuppia. Ripottele päälle puolet juustoraasteesta. Täytä haluamillasi täytteillä. Ihan hirvittävän paksua täytekerrosta ei pannarin päälle kannata laittaa, että sen saa kypsäksikin. Paista pannukakkua vielä 10-15 minuuttia niin että juusto sulaa. Tämä on oikein mainio ja helppo pizzankorvike.


Vielä pari päivää taitaa mennä jouluruokia tuhotessa, mutta sitten saa taas onneksi palata tuiki tavallisten arkiruokien  pariin. Aika kivaa. Kääpiölinnan menua en oo tälle viikkoa vielä suunnitellut. Siihen palaan taas kunhan jouluruokaa ei saa enää alas millään ilveellä.

2 kommenttia:

  1. Heh, nyt tiedänkin mihin hukutan loput metwurstin siivut jääkaapista! ☺

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ollenkaan huono tapa meetujen hävittämiseen :D

      Poista