28. tammikuuta 2014

It's just a plate of shrimp

Tämä on taas niitä päiviä, kun ajatus ei tahdo oikein kulkea. Mun seurana on viime päivinä ollut kaksi kipeää muksua, joista toinen on flunssan takia aivan raato ja toinen vatsataudista huolimatta täynnä virtaa. Ei siis ole kauheasti tarvinnut keksiä mitään ylimääräistä tekemistä, kun aika on mennyt juostessa pikkumiehen perässä ja viihdyttäessä toista toipilasta. Pakko myöntää, että nyt alkaa olla hieman väsy itselläkin.

Taidanpa vaan laittaa päivän reseptin jakoon ilman sen kummempia höpinöitä. Tämä katkarapukasari on varsinaista pikaruokaa, eikä maussakaan ole mitään vikaa. Mukavan miedon ja pehmoisen makuista, joskin chilikastiketta lisäämällä tähän saa kyllä potkuakin. Kesken kokkailun kastiketta maistaessani tämä maistui aika omituiselta, mutta kun sai rauhassa muhia, makukin muuttui. Ohjeen alkuperästä ei ole tietoa, sillä tämä löytyi mappieni uumenista. Ruohosipulisilpun unohdin, chilikastiketta laitoin reilummin ja ennen katkarapuja lisäsin kastikkeeseen ripauksen suolaa, mutta muuten tein suunnilleen ohjeen mukaan.




Katkarapukasari
(4ann.)

1rkl voita
1 sipuli
1,5rkl vehnäjauhoja
1tlk(n.185/115g) herkkusieniviipaleita liemineen
2dl omenatäysmehua
1 paprika
1dl vispikermaa
1rkl thai sweet chilikastiketta
2tl soijaa
(suolaa)
400g pieniä katkarapuja
2rkl hienonnettua ruohosipulia

  Sulata voi kasarissa tai padassa ja kuullota siinä silputtu sipuli. Ripottele vehnäjauhot joukkoon ja lisää omenamehu sekä herkkusienet liemineen. Sekoittele, ettei kastike paakkuunnu.
  Huuhtele paprika, suikaloi ja lisää pataan. Sekoittele joukkoon kerma ja mausta chilikastikkeella ja soijalla. (Tässä kohtaa annoin kiehua hiljalleen viitisen minuuttia). Lisää katkaravut ja anna kuumentua, mutta älä enää keitä, etteivät katkaravut sitkisty. Lisää ruohosipulisilppu. Tarkista maku, lisää halutessasi mausteita. Tarjoa keitetyn basmatiriisin ja patongin kera.

2 kommenttia:

  1. Kipeät lapset ei oo kiva juttu... Kipeyttä tuntuu olevan liikkeellä nyt kovin. Itse olen jo kohta vuoden onnistunut välttelemään flunssaa ja nyt vaan odottelen että koska se oikein iskee! :D Varmaan viikonloppuna kun pitäisi koko viikonloppu olla töissä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti pysyt terveenä! Me jouduttiin illalla käymään pikkumiehen kanssa päivystyksessä, kun reppanalle nousi kuume ja valitti koko ajan yhtä ja samaa kohtaa masussa oikealla. Pelkäsin jo, että kyseessä olisi umppari, mutta ei onneksi ollut. Saisi tuo tauti jo loppua :(

      Poista