4. tammikuuta 2014

Just rolling and rolling - pehmeät pestohyrrät

Into kokkauksen ja bloggauksen suhteen on edelleen melko hukassa totaalisen uupumuksen vuoksi. Voisin nukkua koko ajan, eikä ajatus keittiössä häärämisestä houkuttele yhtään. Voisikohan kevät ja aurinko tulla pian, jos se vaikka vähän auttaisi? Eilen oli tarkoitus keittää porkkanakeittoa ja tarjota sitä pestoleipästen kanssa. Leipoa jaksoin, mutta soppa jäi keittämättä. Taikinan ohjeen nappasin DanSukkerin sivuilta, täytteen ikivanhasta mapistani. Täytteelle olisin kaivannut lisää jotain. Ehkä ripaus suolaa tai voimakkaampaa juustoa voisi toimia ja salamirouhekin voisi tuoda näihin kivan lisän. Muuten olivat kyllä oikein hyviä ja ihanan pehmeitä. 




Pestohyrrät
(n.14kpl)

25g hiivaa
3dl haaleaa maitoa
2rkl öljyä
1tl suolaa
1 vatkattu muna
7-8dl vehnäjauhoja
Pesto:
1 punainen chili
2 chilimarinoitua tai tuoretta valkosipulinkynttä
150g aurinkokuivattuja tomaatteja öljyineen
ripaus mustapippuria
muutama lehti tuoretta oreganoa tai hyppysellinen kuivattua
Lisäksi:
3dl juustoraastetta

  Murenna hiiva taikinakulhoon. Lisää maito, öljy, suola ja sokeri ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää muna.
  Lisää jauhot vähän kerrallaan ja alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna kohota liinan alla 30–45 minuuttia.
  Poista chilistä siemenet ja laita kaikki ainekset tehosekoittimeen. Aja tasaiseksi seokseksi. Lisää öljyä tarvittaessa.
   Kumoa taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa se notkeaksi. Kauli taikina 35 x 50 cm:n kokoiseksi levyksi. Levitä päälle pesto ja juusto. Kääri taikina rullalle. Leikkaa rulla 3–4 cm:n levyisiksi paloiksi ja laita palat (silikonisiin, kevyesti öljyttyihin) vuokiin. Anna kohota liinan alla noin 40 minuuttia.
  Paista uunin alaosassa 225 asteessa noin 15 minuuttia. Anna jäähtyä ritilällä. Tarjoillaan uunituoreina, joskin ovat hyviä seuraavanakin päivänä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti