24. helmikuuta 2014

All the world is birthday cake - feta-tomaattikakkua juhlaväelle

Viikonloppuna käytiin juhlistamassa miehen veljen suloisen pojan 1-vuotissynttäreitä. Ilokseni sain tehdä juhliin kasvisvoileipäkakun. En lähtenyt tällä kertaa kehittelemään mitään uutta, vaan käytin jo tutuksi tullutta feta-tomaattikakun ohjetta. Tällä kertaa laitoin kakun päälle 300g yrttituorejuustoa, johon lisäsin desin vaahdoksi vatkattua kuohukermaa. Tomaattitäytteeseen laitoin 180g maustamatonta tuorejuustoa ja desin ranskankermaa. Muuten tein suunnilleen alkuperäisen ohjeen mukaan, joka löytyy täältä.

En ollut täysin tyytyväinen kakkuun. Jostain syystä kakusta tuli aavistuksen liian kostea, ainakin mun makuun, vaikken kostuttanut kurkkutäytteen ympärille tulleita leipiä ollenkaan. Muuten kakku oli ihan ok. Toivottavasti tuo kuitenkin kelpasi isäntäväelle. Juhlat olivat kivat ja muut tarjottavat superherkullisia! Suuri kiitos emännälle <3
8 kommenttia:

 1. Onpa kaunis voileipäkakku! Ja kuulostaa todella hyvälle, ihan alkoi tekemään todella mieli voileipäkakkua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Heidi! Nyt vaan voileipäkakkua väsäämään :) Välillä tulee tehtyä pienempiä kakkuja ihan vaan omaksi iloksi ilman sen kummempaa syytä. Ovat niin hyviä!

   Poista
 2. Ei ollut yhtään liian kostea! Hyvällä ruokahalulla meni kauhea siivu nams :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä hyvä :) Itte taidan olla melko kriittinen tekeleitteni suhteen :)

   Poista
 3. Todella kaunis! Ja varmaan herkullinenkin :) Voileipäkakkujen koristelu on todellinen taitolaji. Mä en omia ole uskaltanut laittaa edes esille blogiini, sen näköisiä räpellyksiä ovat olleet. Tätä katselisin (ja söisin) mielelläni omassakin pöydässä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Laita vaan juttua blogiin! Varmasti sun kakut on kauniita!

   Poista
 4. Mistä sä aina keksitkin nää hienot koristeluideat - älyttömän kaunis on tämäkin kakku!!! Ja varmasti oli myös hyvän makuinen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota... Mä vaan otan aineksia ja länttään ne kakun päälle. En mä oikeastaan koskaan suunnittele niitä etukäteen. Tulee sitten semmoinen kuin tulee :D Niin ja kiitos :) Oli tuo ihan ok.

   Poista