21. helmikuuta 2014

Spring is in the air - keväinen kookoskakku

Perinteisesti koulujen loman alkamisia on aina juhlittu jollain kakulla. Perinne juontaa juurensa mun lapsuudesta, tosin silloin kakkua sai vain kesäloman alkaessa. Äidin tekemä mansikkakakku oli kyllä aivan parasta! Täytyykin komentaa äiti leipomaan kakkua, kunhan kesä koittaa ja saa taas tuoreita mansikoita. Että kaivappas äiti leivontatarvikkeet kaapista ennen kesää :)

Tytöllä oli tänään viimeinen päivä ennen lomaa, joten tottahan taas täytyi kakku leipoa. Tällä kertaa en jaksanut kauheasti miettiä mitä leipoisin, vaan päätin kokeilla mapeistani löytynyttä täytekakkuohjetta. Ei tämä kakku mun lemppariksi päässyt, mutta mukavan raikashan tuo täyte oli. Kookosta en laittanut aivan niin paljoa kuin ohjeessa oli ja siinä tein virheen. Kookos nimittäin sopi makunsa puolesta tähän todella hyvin. Pelkäsin kai, että se tuntuisi ikävän kuivalta kakun päällä. Kaiken kaikkiaan tämä kakku oli ehkä vähän tylsä mun makuun. Päälle tein hät'hätää kukkia sokerimassasta, jotta sai edes vähän väriä kakun pinnalle. Päälle tulleen rahkaseoksen värjäsin vaaleanvihreäksi. Ohjeen alkuperää en enää tiedä, mutta eiköhän tämä jostain lehdestä ole joskus kopsattu.

Kun kalenteriin katsoo, niin vielä ei olisi keväisten kakkujen aika. Mutta jotenkin tämä talvi on ollut niin omituinen, että toivoisi sen kevään oikeasti pian koittavan! Alkaa jo olla ikävä aurinkoa ja aurinkoisia päiviä. 




Keväinen kookoskakku

Pohja:
4 kananmunaa
1,5dl sokeria
2dl vehnäjauhoja
0,5tl leivinjauhetta
Kostutukseen:
2 appelsiinin puristettu mehu 
(laitoin 0,75dl appelsiinimehua)
Kerma-rahkaseos:
3dl kuohukermaa
2dl rahkaa
2tl vaniljasokeria
0,5tl sokeria
Väliin:
250g mangososetta
1,5dl omenasosetta tai -hilloa
Päälle:
kookoshiutaleita

  Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä leivinjauhe jauhoihin. Siivilöi kuivat aineet vaahdon joukkoon. Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. (Käytin 20cm vuokaa.) Kaada taikina vuokaan ja kypsennä 175-asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.
  Leikkaa jäähtynyt pohja kolmeen osaan. Vaahdota kerma ja sekoita joukkoon sokerit ja rahka. Jaa seos kahteen kulhoon ja sekoita toiseen kulhoon mangosose. Kostuta alin pohjalevy. Levitä päälle omenahilloa ja mangovaahtoa. Nosta toinen kakkulevy päälle, kostuta ja täytä. Nosta vielä viimeinen kakkulevy päällimmäiseksi ja kostuta kevyesti. Jos haluat, kääri kakku kelmuun ja anna tekeytyä muutama tunti. 
  Nosta kakku tarjoilualustalle ja levutä loppu kerma-rahkaseos päälle. Halutessasi voit värjätä seoksen elintarvikevärillä. Ripottele kookoshiutaleet kakun pinnalle. Koristele halutessasi sitruunamelissan lehdillä tai muilla kakkukoristeilla.

4 kommenttia:

  1. Kauniilta tuo kakku joka tapauksessa näyttää, maistui sitten kuinka tylsältä tahansa!! :)
    Minulla on jo muutaman päivän ajan ollut ihan keväinen fiilis; piha on jo ihan sula, jäät alkaa lähtemään joesta, linnut laulelee ja ruohokin varmaan kohta vihertää... Ja todellakin eletään siis vasta helmikuun loppua. Käsittämätöntä! Kissoillakin tuntuu olevan jo kevättä rinnassa. Kumpikaan ei viihdy enää yhtään sisällä, vaan koko ajan pitäisi olla ulkona metsästämässä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samaa on havaittavissa meidänkin kateissa. Vaikka leikattuja onkin, niin kummasti poikia kevättää :D Muutenkin on keväinen fiilis, etenkin niinä hetkinä, kun aurinko sattuu paistamaan. Mä niin odotan jo kesää!

      Poista
  2. Ihanan värinen kakku. Tulee kyllä kevätfiilikselle kun sitä katsoo.

    VastaaPoista