30. maaliskuuta 2014

Sitä muuttuu jänikseksi, vielä niin söpöksi sellaiseksi... - Pupun porkkanakakkua juhlaväelle

Kakkujutut jatkuu ja vuorossa on Ulla Svenskin Unelmakakut -kirjasta löytyneen ohjeen mukaan tekaistu porkkanakakku. Päälle laitoin mascarponea ja sokerimassasta tehtyjä koristeita. Oranssia sokerimassaa oli kaapissa vain pieni pala, joten tein siitä sitten tuollaisia porkkanan naatteja. Pupusta ei tullut ihan niin söpöä kuin halusin, mutta hyvin tuo silti kelpasi. Kakku oli ainakin mun mielestä aivan ihanaa taikinaan lisätyn valkosuklaan,  kookoksen ja ananaksen ansiosta. Kakun reunat voi halutessaan koristella kookoshiutaleilla, mutta minä jätin ne tällä kertaa pois. Tämä herkku sopisi oikein mainiosti vaikka pääsiäisen kahvipöytään.




Pupun porkkanakakku

150g voita
2dl sokeria
2 kananmunaa
4dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
2tl vaniljasokeria
100g valkosuklaata
1tlk(227/140g) ananasmurskaa
(valutettuna)
2 porkkanaa
0,5dl kookoshiutaleita
Kuorrutus: 
300g maustamatonta tuorejuustoa
(käytin mascarponea)
2dl tomusokeria
2rkl sitruunamehua
Koristelu:
sokerimassaporkkanoita
(reunoille halutessa kookoshiutaleita)

  Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten.  Sekoita kuivat aineet keskenään, rouhi suklaa. Valuta ananas. Raasta porkkanat (raastoin oikein hienoksi) ja pehmitä raastetta mikrossa lämmittämällä täydellä teholla 1,5 minuuttia. Sekoita kaikki loput aineet massaan.
  Voitele ja korppujauhota pyöreä, noin 24-26cm:n kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista kakkua 175 asteessa noin 55-60 minuuttia. Meidän kakku oli valmis 50 minuutissa. 
  Kun kakku on jäähtynyt, sekoita kuorrutteen aineet hyvin tasaiseksi massaksi ja levitä kakulle tasaiseksi kerrokseksi. Nosta kakku jääkaappiin jähmettymään hetkeksi ennen koristelua. Koristele haluamallasi tavalla.  

Kakun myötä keittokirjahaastekin eteni yhden kirjan verran. Unelmakakut -kirja on täynnä toinen toistaan herkullisempia kakkuohjeita, joten tämä todellakin saa olla vielä hyllyssäni. Kirjasta löytyi myös kirja, jolla minä en taida tehdä mitään. "Parhaimmat sienet ja sieniherkut" -kirjan ohjeet olivat sellaisia, ettei taida tulla tehtyä. Täytyisi olla hieman innokkaampi sienestäjä, jotta saisi edes ainekset kasaan kirjan reseptejä varten. Laitetaas se opus siis kiertoon ja tehdään tilaa uusille kirjalöydöille.

10 kommenttia:

  1. Aivan ihana kakku <3 Nöpönenä vei sydämeni :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Peggy <3 Melko hätäisesti tuon pupun tein. Mies sitä ehdotti, kun näki mun tekevän noita porkkanoita ja ihan hyvinhän se tuohon kakun päälle istui. :)

      Poista
  2. Sohku laittoi jo tilaukseen...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Selvä :) Kumpaa se haluais, täytekakkua vai porkkanakakkua?

      Poista
  3. Ihana koristestelu! Taidankin ottaa vähän ideaa pääsiäiskakkuun.... ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ota ihmeessä :) Mullakin pää seikkailee jo pääsiäisen kakkusuunnitelman parissa, mutta mitä sitten saan tehdyksi, on aivan eri asia. Jotain pientä pitää kuitenkin tehdä.

      Poista