16. tammikuuta 2015

Is that your chick? - hurjan helppo ja herkullinen aurajuustobroileri

Jos dieettiruokia kaipailet, kannattaa suosista hypätä tämän ohjeen yli. Kun ruoassa on kermaa, smetanaa ja aurajuustoa, ei kaloreita edes kannata laskea. Mutta jos hyvää broileriruokaa haluat, niin sitten kannattaa kokeilla! Tämä aurajuustobroileri on helppo ja nopea valmistaa ja ainakin meidän sakin mielestä on todella herkkua! Ruoan kanssa kannattaa tarjota jotain salaattia, sillä muuten tämä on melko raskasta.




Aurajuustobroileri

500 g broilerin fileepihvejä
tilkka öljyä
½-1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
ripaus mustapippuria
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 punainen suippopaprika
2 dl ruokakermaa
1 tlk (120g) smetanaa
2 rkl tomaattipyreetä
n.50 g aurajuustoa
Päälle:
persiljaa

  Leikkaa broilerin fileepihvit suikaleiksi tai sopiviksi suupaloiksi. Ruskista palat öljyssä. Lisää ruskistamisen loppuvaiheessa hienonnettu sipuli ja valkosipulit ja jatka kypsentämistä, kunnes ovat hieman kuullottuneet. Mausta seos suolalla, paprikajauheella ja pippurilla.
  Sekoita ruokakerma ja tomaattipyree keskenään ja lisää seos pannuun. Lisää smetana ja murusteltu aurajuusto. Sekoita hyvin, kunnes juusto sulaa. Lisää vielä suikaloitu paprika. Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä noin 5 minuuttia. Ripottele päälle hienonnettua persiljaa.
  Tarjoa riisin ja raikkaan salaatin kera.

Viikonloppuna on taas TalviSemin aika, joten päivät menee todennäköisesti tyttöä kuskatessa ja pelejä jännätessä. Eniten varmaan mietityttää, että mitenkähän neitokaisen polvi kestää viisi peliä + mahdolliset sijoituspelit. Onneksi nykyään maalivahteja on kaksi, joskin neiti on laitettu maaliin jokaiseen peliin. Yleensä kotiturnaukset ei ole menneet kovin hyvin, mutta eipä se tulos niin tärkeää ole! Se että jokainen saa pelata ja että tytöillä on hauskaa, on paljon tärkeämpää. Tässä on muutenkin tapahtunut muutoksia joukkueessa, kun valmentaja vaihtui, tyttöjen joukkue alkoi treenata vuotta nuorempien kanssa ja osa tytöistä on lopettanut. Mutta pian nähdään, miten uudet kokoonpanot toimii. Kovasti tsemppiä peleihin niin 01:lle kuin 02:llekin!

4 kommenttia:

  1. Eija, näppäränä tyttönä poistin sun kommentin :/ Ei ollut tarkoitus! Pahoitteluni.

    VastaaPoista
  2. Oi mitä herkkua! Pakko käydä kaupasta hakemassa tarvikkeet. Tää blogimaailma on vaarallinen - myös snickerskakku odottaa tekijäänsä. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Snickerkakkuohjeiden perään minäkin oon kuolaillut jo hyvän tovin! Vielä on jäänyt testaamatta, mutta pakko sitä pian on kyllä tehdä :)

      Poista
  3. Kuulostaa niin hyvältä että! Pakko kyllä testata joku kerta, aurajuustoa ei ole aikoihin tullut käytettyä missään ruuassa. :)

    VastaaPoista