6. lokakuuta 2015

Shepherd's delight! - hyvä paimenen paistos jämämuusista

Jiihaa! Vihdoin sain aikaiseksi jotain sellaista arkiruokaa, josta viitsii kirjoittaakin. Samalla sain hyvin hyödynnettyä eiliset perunamuusin jämät ja muista ruoista jääneitä kasviksia. Ajatus tähän ruokaan lähti vanhasta Maku-lehdestä, jota selailin aikani kuluksi. Lammas tosin vaihtui kotoisasti sika-nautaan ja muutenkin ainesmäärät hieman elivät. Mutta eipä se ole niin vaarallista. Jos mietit mitä tehdä yli jääneestä perunamuusista, kokeile tätä!






Paimenen paistos

400 g jauhelihaa
2-3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
2 porkkanaa
1-2 lehtisellerin vartta
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
1 prk (70g) tomaattipyreetä
1 rkl soijaa
timjamia
mustapippurirouhetta
suolaa
Päälle: 
n. 1 l valmista perunamuusia
3-4 dl juustoraastetta
1 kananmuna

  Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet, raasta porkkanat ja viipaloi lehtisellerit. Ruskista jauheliha. Lisää pannulle kasvikset ja anna kuullottua hetki. Ripottele joukkoon jauhot, lisää vesi. Mausta soijalla, timjamilla ja mustapippurilla. 
  Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää tomaattipyree. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. 
  Sekoita perunamuusin joukkoon kananmuna ja suurin osa juustoraasteesta. Levitä jauhelihakastike voideltuun vuokaan. Levitä päälle perunamuusi ja ripottele loppu juustoraaste pinnalle.
  Kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia tai kunnes pinta on saanut hieman väriä.



2 kommenttia: