16. lokakuuta 2015

Who's that chick?! - ihanat broilerinpuolikkaat uunissa

Aivan ensin on pakko antaa julkinen kiitos Leipurin putiikin henkilökunnalle. Tai siis oletettavasti omistajalle. Melkein joka kuukausi sieltä tulee haettua yhtä sun toista kakkutarviketta. Yleensä oon saanut mennä kauppaan yksin, mutta tällä kertaa lupasin ottaa pikkumiehen mukaan, kun niin kovasti sinne halusi. Pääsääntöisesti yhteiset kauppareissut on sujuneet hyvin, mutta tällä kertaa herra 4v. onnistui kurkottamaan yhden hyllyn päälle sillä seurauksella, että koko hylly sisältöineen päätyi lattialle. Ja tottahan kaikki tapahtui niin nopeasti, etten kissaa ehtinyt sanoa. Pikkumies säikähti, minä säikähdin eikä rysähdys varmaan muitakaan naurattanut. Onni onnettomuudessa kuitenkin, sillä pikkumies säilyi ehjänä, tavarat pysyivät ehjänä, eikä lattialle päätynyt mitään syötävää, eikä mitään mikä ei ollut paketissa. Minä taisin ärähtää pojalle aika pahasti, kun taas kaupan puolelta asiaan suhtauduttiin esimerkillisen maltillisesti. Kiitos ja anteeksi! Luulen, että sekä minä että pikkumies saatiin aiheesta opetus. 

Koko kesän kadoksissa ollut innostus ruokaa kohtaan alkaa hiljalleen palata. Onneksi, sillä kaikki tutut pikaiset ruoat alkavat pursuta korvista ulos. Ei mun ruokajutut vieläkään mitenkään ihmeellisiä ole, mutta parempaan suuntaan mennään. Yksi ruoka, johon ei kyllästy meillä muut kuin ehkä tuo mies, on uunissa kypsennetty kokonainen broileri. Yleensä broileri maustetaan valkosipulilla, sitruunalla ja timjamilla, mutta nyt päätin kokeilla jotain muuta. Sen lisäksi, että mausteet vaihtuivat, kypsensin broilerin tällä kertaa puolikkaina. Broilerin paistoliemestä tein kermaisen, rakuunalla maustetun kastikkeen. Sen ainesmääriä en tosin mittaillut, joten jos sitä teet, päätä tarvittava suurusteen määrä itse. 




Broilerinpuolikkaat uunissa rakuuna-kermakastikkeen kera

1 maustamaton broileri
2 tl soijaa
1-1½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
1 rkl sitruunamehua
1 tl kuivattua rakuunaa
1 tl kuivattua basilikaa
Kastike:
broilerin paistoliemi
ruokakermaa
maizenaa
rakuunaa

  Jos käytät pakastebroileria, sulata se pakkauksen ohjeen mukaan. Halkaise broileri pitkittäin. Sekoita mausteet keskenään ja sivele seos broilerin pintaan. Nosta broilerit uunivuokaan nahkapuoli ylöspäin. 
  Kypsennä puolikkaita 200 asteisessa uunissa 45-55 minuuttia tai kunnes broilerit ovat kypsiä. 
  Siivilöi liemi ja laita kattilaan. Lisää kermaa ja kuumenna. Suurusta suurustepakkauksen ohjeen mukaan. Mausta rakuunalla. 
  Tarjoa riisin tai perunan ja raikkaan salaatin kera. 



4 kommenttia:

  1. Onpa mehevän näköistä broileria, tätä tekee kyllä mieli kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Just tuon mehevyyden takia tykkään kypsentää broilerit kokonaisina tai puolikkaina. Kannattaa kokeilla :)

      Poista
  2. Voi pikkumies... ♥ Onneksi ei sattunut mitään!! Ja kiva että oli mukavaa tuo henkilökunta! Koska vahingoille kuitenkaan ei voi mitään, niin ei ehkä olisi tullut enää astuttua kaupan ovesta sisään jos reaktio olisi ollut kovin tyly.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi tosiaan selvittiin säikähdyksellä! Palvelu ja suhtautuminen oli kyllä niin esimerkillinen, että taatusti käydään tuolla jatkossakin :)

      Poista