29. lokakuuta 2015

Murea stroganoff naudan sisäpaistista

Palataanpas aina vaan ajassa taaksepäin ja viime viikon murkinoihin. Äiti oli meillä kylässä ja jotenkin siinä kaiken kiireen keskellä ruokalistakin meni uusiksi. Kaupassa käydessä mieleen juolahti, että en ole pitkään aikaan tehnyt stroganoffia ja kun sopivasti siinä lihatiskin vieressä seisoskelin, tarttui mukaan pala naudan sisäpaistia. Koska viime kerrasta, kun kyseistä ruokaa olen laittanut, on hyvä tovi, täytyi hieman palautella mieleen, että mitenkäs sitä nyt sitten laitetaankaan. Sopiva ohje löytyi vanhasta Pirkasta, joskin toteutus tapahtui taas ohjetta aavistuksen soveltaen. Lähinnä nestemäärät meni uusiksi, sillä halusin kastiketta enemmän. Suolakurkkuja en tällä kertaa laittanut kastikkeen joukkoon, vaan tarjosin erikseen. 




Stroganoff

500-600 g naudan sisäpaistia kuutioituna
1-2 sipulia
öljyä
n. 2-3 dl vettä
2 rkl ketsuppia
1 rkl sinappia
1 ½ tl suolaa
ripaus mustapippuria
1 prk smetanaa
1½ dl vettä
2-3 rkl vehnäjauhoja
1 dl maustekurkkuja kuutioituna

   Ruskista kuutioidut lihat useassa erässä paistinpannulla öljyssä. Siirrä lihat pataan tai kattilaan. Mausta kevyesti suolalla.
  Kuori ja hienonna sipuli. Lisää pannulle tarvittaessa rasvaa, kuullota sipuli ja lisää lihojen joukkoon. Huuhdo paistinpannu lopuksi vedellä ja kaada vesi lihojen joukkoon. Kuumenna kastike ja anna hautua kannen alla miedolla lämmöllä 30-40 minuuttia, kunnes lihat ovat mureita. Mausta suolalla, pippurilla, ketsupilla ja sinapilla. Lisää joukkoon smetana.
  Suurusta seos veteen sekoitetuilla vehnäjauhoilla. Anna kiehua vielä muutama minuutti. Lisää maustekurkut valmiiseen kastikkeeseen. Tarkista maku ja tarjoa riisin tai keitettyjen perunoiden kanssa.

2 kommenttia:

  1. Oi, kaikki missä on smetanaa on herkkua. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin munkin mielestä :) Muksut vaan protestoi aina, kun smetanaa johonkin laitan. Mutta saavat luvan tottua :D

      Poista