26. joulukuuta 2015

The perfect date - kookoksella kuorrutetut taatelileivokset

Niin haikealta kuin se tuntuukin, niin taas on yksi joulu juhlittu. Taisi ottaa hieman voimille tämän vuoden valmistelut, sillä viimeiset kaksi päivää oon lähinnä nukkunut. Eilen jaksoin olla sen aikaa jalkeilla, että käytiin anoppilassa syömässä, mutta muu aika menikin selkä sohvaa vasten. Illalla, kun mies meni viemään pikkumiestä nukkumaan, ajattelin rentoutua juomalla lasin punaviiniä, syömällä vähän suklaata ja uppoutumalla joululahjaksi saamaani kirjaan. Ajatus sinänsä oli kaunis, mutta todellisuudessa olin haukannut puolet yhdestä konvehdista, ottanut pari hömpsyä viiniä ja nukahtanut kirja sylissä sohvalle. Vieläkin väsyttää, mutta pakko yrittää jo touhata jotain, ettei elämä mene aivan laiskotteluksi.

Ennen joulua jäi joitain kakkujuttuja kirjoittamatta, mutta laitan jouluohjeita jakoon hiljalleen. Ensimmäisenä voisi jakaa taateliruutujen ohjeen, jonka löysin Kodin parhaat juhlat-kirjasta. Tai taatelileivoksia nämä taisikin olla. Nämä olivat oikein kelpo vaihtoehto taatelikakulle, maistuivat hyvältä ja pysyivät mehevinä pitkään.




Taatelileivokset

1 pkt (200-225g) kivettömiä taateleita
3 dl kiehuvaa vettä
2 dl sokeria
150 g margariinia tai voita
2 kananmunaa
5 dl vehnäjauhoja
1½ tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
Kuorrutus:
100 g margariinia tai voita
2 dl fariinisokeria
3/4 dl kermaa
2 dl kookoshiutaleita

  Leikkaa taatelit pieniksi kuutioiksi, pane ne kulhoon ja kaada päälle kiehuva vesi. Sekoittele välillä ja anna jäähtyä. Halutessasi voit myös laittaa taatelikuutiot ja veden kattilaan ja keittää hiljalleen välillä sekoittaen, kunnes taatelit pehmenevät.
  Vatkaa huoneenlämpöinen rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat rasva-sokerivaahtoon yksitellen hyvin vatkaten.
  Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää vaahdon joukkoon yhdessä taateliseoksen kanssa. Sekoita vain sen verran, että ainekset tasoittuvat.
  Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun (n.30x35cm). Paista leivonnaista 175 asteessa uunin alimmalla ritilätasolla noin 30 minuuttia.
  Sulata kuorrutusta varten kattilassa rasva, lisää muut aineet ja anna kiehua miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 2-3 minuuttia.
  Levitä kuorrutus levylle. Kypsennä leivonnaista vielä uunin ylimmällä ritilätasolla noin 5 minuuttia.
  Leikkaa levy jäähtyneenä haluamasi kokoisiksi neliöiksi tai kolmioiksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti