23. elokuuta 2016

Helppo pekoni-broilerikastike

Se on kumma, kun juhlien jälkeen jääkaappi on aina täynnä jos vaikka mitä. Ruokaa kun tulee varattua reilusti ja suuri osa jääkin sitten syömättä. Toisaalta, saapa ne hyödynnettyä tämän viikon ruoissa. Muutenkin voisi enemmän vilkuilla kaappiin ruokalistaa suunnitellessa, sillä jokainen keittiön kaappi pursuaa erilaista purkkia ja purnukkaa. Pari viikkoa sitten sain pari kaappia käytyä läpi ja pakko nolona myöntää, että aikalailla niihin oli kertynyt vanhaa tavaraa. Yksi iso kaappi kaipaisi vielä raivausta, mutta innostus ei ole vielä siihen hommaan piisannut.

Eilen jääkaapin aarteista syntyi maukas pekoni-broilerikastike. Valmistamiseen ei kauaa mennyt ja lopputulos oli ihan passeli arkiruoaksi. Muksut eivät tietenkään pekonista piittaa, mutta aikuisille tämä kyllä kelpasi.




Pekoni-broilerikastike

450 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
1 pkt pekonia
1 punasipuli
3 valkosipulinkynttä
1 punainen paprika
suolaa
paprikajauhetta
mustapippuria
tilkka öljyä tarvittaessa
2 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
1 dl ruokakermaa
1½ rkl kasvisfondia

  Hienonna pekoni pieneksi silpuksi ja kypsennä hetki pannulla. Lisää broilerisuikaleet ja ruskista ne kevyesti. Lisää ruskistamisen loppupuolella hienonnettu punasipuli sekä valkosipulinkynnet ja anna niiden kuullottua. Mausta seos maun mukaan suolalla, paprikalla sekä mustapippurilla.
  Ripottele jauhot broileriseoksen päälle. Kaada joukkoon vesi ja sekoita. Lisää fondi, kerma sekä pieneksi kuutioitu paprika. Kuumenna kastike ja anna sen kiehua hiljalleen kymmenisen minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja pippuria. Tarjoa riisin tai pastan kera.

2 kommenttia:

  1. Nopeita arkiruokareseptejä ei koskaan ole liikaa! Laitan tämän muistiin itselleni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti ohjeesta on jonain päivänä iloa. :)

      Poista