2. toukokuuta 2021

Helppo ja herkullinen manteli-mansikkatorttu ♥

Vaikka tykkäänkin leipomisesta, niin kyllä kaikki superhelpot ja nopeat leivonnaiset on erityisen lähellä sydäntä. Ja kyllä nekin voi olla oikein hyviä. Yksi esimerkki helposta ja hyvästä leivonnaisesta on Yhteishyvän ohjeella tehty manteli-mansikkatorttu. Erityisesti tämä oli tytön mieleen ja toivoikin tätä torttua ylioppilasjuhliinsa. Tosin mitään varsinaisia juhlia meillä ei nyt sitten pidetä tytön toiveesta. Enkä minä voi pakottaa, sillä kyllähän jokainen saa juhlia valmistumistaan siten kuin haluaa. Ollaan siis oman perheen kesken, käydään syömässä ja syödään kakkua. Harkinnassa on, että jos sitten myöhemmin koronatilanteen helpottaessa juhlittaisiin vähän enemmän.

Mutta siihen torttuun. Tässä tortussa on varsin yksinkertainen, mantelinen pohja, päällä kermavaahtoa ja mansikoita. Ei siis mitään mullistavaa, mutta tämä toimi oikein hyvin. Mantelimassan ansiosta pohja oli ihanan mehevä ja sellaisena pysyikin sen pari päivää mitä syömiseen meni.


Manteli-mansikkatorttu

150 g mantelimassaa
1 dl ranskankermaa
2 kananmunaa
½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Lisäksi:
2 dl vispi- tai kuohukermaa
maun mukaan tomusokeria
maun mukaan vaniljasokeria
tuoreita mansikoita

  Kuumenna uuni 175-asteeseen. Voitele (ja korppujauhota halutessa) vuoka, jonka halkaisija on n. 20cm. Raasta mantelimassa. Vatkaa nopeasti joukkoon ranskankerma ja kananmunat. Lisää joukkoon vehnäjauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä.
  Nosta torttupohja tarjoiluvadille. Vaahdota kerma ja mausta maun mukaan tomu- ja vaniljasokerilla. Lusikoi tai pursota kerma torttupohjan päälle. Nostele kokonaiset tai halkaistut mansikat kermavaahdon päälle.

2 kommenttia:

  1. Mun on tehnyt jo kauan mieli kokeilla tuota mantelimassaa kakkupohjassa, mutta en ole saanut aikaiseksi. Taidankin testata tätä ohjetta joku päivä. Ihanan yksinkertainen, mutta silti varmasti herkullinen kakku.
    Ja onnea tulevalle ylioppilaalle! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, minä kerron onnittelut! ♥ Tämä oli kyllä kaikessa yksinkertaisuudessaan hyvää. Ihanan mehevää, eikä liian makeaa.

      Poista