11. lokakuuta 2021

Juustokasvikset uunissa ♥

Viikonloppuna innostuin siivoilemaan tietokoneen kuvakansioita, kun kone menee vaihtoon ihan lähipäivinä. Tai siis sitten kun saan siirrettyä kaikki tarpeelliset tiedostot sovittuun paikkaan. Siinä voi mennä hetki. Mutta niitä kuvia katsellessa iski pieni haikeus, kun blogin ruokapuoli on jäänyt niin vähäiseksi jo aika kauan. Ennen jaksoin ihan erilailla testailla uusia reseptejä tai suunnittela niitä itse. Nyt vaan tulee tehtyä niitä samoja ruokia päivästä toiseen. Tai jos jotain uutta tekee, niin ei tahdo viitsiä ruokia kuvata. Ja ne harvat mitä kuvattua tulee, jää kirjoittamatta.

Mutta nyt mulla olisi jotain muutakin tarjolla iänikuisten kakkujen sijaan. Kuva ei ole erityisen houkutteleva, mutta ruoka oli ihan ok. Tai sen mitä minä maistoin, sillä ruoan tein tytölleni. Ohje on alunperin Pirkasta kopsattu, mutta ihan pikkuisen sitä soveltelin.


Juustokasvikset uunissa

n. 500 g perunaa
3 porkkanaa
1 pienehkö kesäkurpitsa
1/4 dl salaattijuuston öljymarinadia
1 valkosipulinkynsi
1 tl suolaa
mustapippuria maun mukaan
1 tl provencale yrttiseosta
1 dl ruohosipulia tai kuivattua maun mukaan 
2-2½ dl ruokakermaa tai kasvirasvasekoitetta
Pinnalle:
3 isoa tomaattia
n. 100 g salaattijuustokuutioita öljymarinadissa
mustia kivettömiä oliiveja

  Kuori perunat ja porkkanat. Viipaloi ne ja kesäkurpitsa monitoimikoneella tai veitsellä ohuiksi, noin 2 mm:n paksuisiksi viipaleiksi.
  Kaada kasvikset öljymarinadilla voideltuun uunivuokaan tai -pannuun. Mausta hienonnetulla valkosipulilla, suolalla, mustapippurilla ja yrteillä. Sekoittele kasviksia, jotta ne maustuvat tasaisesti.
Ripottele pinnalle silputtua ruohosipulia tai jos käytät kuivattua ruohosipulia, sekoita se kasvisten joukkoon. Kaada joukkoon kasvirasvasekoite tai ruokakerma. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
  Leikkaa tomaatit ohuiksi viipaleiksi ja levitä kasviksien päälle. Hienonna salaattijuusto haarukalla ja ripottele murut tomaattien pinnalle. Lisää oliivit. Jatka kypsentämistä 20-45 minuuttia tai kunnes perunat ovat kypsiä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti