26. lokakuuta 2021

Pipsa Possu-kakku mansikka-vaniljatäytteellä ♥

Pipsa Possu tuntuu olevan muksujen keskuudessa varsin suosittu ja teemaan sopivia kakkuja saa tehdä aina silloin tällöin. Tämä Pipsa Possu-kakku meni alkukuusta ilahduttamaan erästä pientä päivänsankaria. Kakussa oli kuuden munan vaalea pohja, täytteenä mansikka- ja vaniljamoussea. Kakun alareunaan toivottiin vihreää liukuväriä, muuten sain koristelun suhteen vapaat kädet. 


Mansikkatäyte oli vanha tuttu ja ohjeen löydät täältä, mutta vaniljatäytteen suhteen kokeilin jotain uutta. Kumpaakin täytettä laitoin kakun väliin yhden täytekerroksen, ainakin muistaakseni. Mansikkatäytettä tein tuon ohjeen mukaisen määrän. 

Vaniljamousse
(halk. 23cm kakun yhteen väliin)

2 dl vispikermaa
2 purkkia (à135g) vaniljavanukasta
75 g vaniljatuorejuustoa
n. 3-4rkl vaniljakreemijauhetta
1 tl vaniljasokeria

  Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää vanukkaat, vaniljatuorejuusto, vaniljakreemijauhe ja vaniljasokeri ja vatkaa tasaiseksi, napakaksi vaahdoksi. Jos täyte tuntuu liian löysältä tai pehmeältä, lisää varovasti vaniljakreemijauhetta. Täyte hyytyy jonkin verran kylmässä. Maista ja lisää halutessasi ripaus tomusokeria. 

Kakun kuorrutin kermavaahdolla. Pipsa on tehty sokerimassasta, mutta aika paljon käytin koristeina karkkeja. Kakku kun haettiin juhlia edeltävänä iltana ja aina vähän hirvittää miten sokerimassakoristeet kerman päällä kestää. Pipsa-koristeen alapuolen valelin sulalla laktoosittomalla suklaalla.


Lämpimät onnittelut vielä synttärisankarille! ♥

1 kommentti: