24. lokakuuta 2021

Metsäkakku ♥

Viime viikonloppuna sain tehdä kakun erään herran 80-vuotissynttäreille. Päivänsankari oli vannottanut, että ei sitten muisteta mitenkään, mutta lapset halusivat kakkukahvit tarjota. Ja oli päivänsankari kuulemma ilahtunut moisesta. 

Koska päivänsankari on kova metsämies, tai tykkää metsästä, oli kakkukin sitten aiheeseen liittyvä. Mitään satumetsää ei toivottu, vaan koristelu sai olla aikuiselle sopiva. Tällainen siitä sitten tuli. 


Kakussa oli viiden munan vaalea sokerikakkupohja, täytteenä mansikkamoussea ja oreosuklaatäytettä. Kakun kuorrutin tuorejuustokreemillä ja päälle vielä suklaaganachea. 

Oreo-suklaatäyte
(halk. 20-22cm kakun yhteen väliin)

2½ dl vispikermaa
125 g mascarponea
100 g oreosuklaata

  Valmista suklaatäyte. Paloittele suklaa mikron kestävään kulhoon ja sulata 20-30 sekunnin pätkissä välillä sekoitellen. Jätä suklaa jäähtymään. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Mittaa tuorejuusto toiseen kulhoon ja vatkaa sen rakenne rikki. Lisää suklaasula tuorejuuston joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. Kaada suklaa-tuorejuustoseos kermavaahdon joukkoon ja vatkaa tasaiseksi. 

Mansikkatäyte
(halk. 20-22cm kakun yhteen tai kahteen väliin)

200 g pakastemansikkaa
2½ dl vispikermaa
125 g mascarponea
3/4-1 dl tomusokeria
3 rkl vaniljakreemijauhetta
1 tl vaniljasokeria

  Soseuta sulaneet ja valutetut mansikat sauvasekoittimella. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää joukkoon tuorejuusto ja vatkaa tasaiseksi. Lisää mansikkasose, tomusokeri, vaniljasokeri sekä vaniljakreemijauhe. Vatkaa hyväksi vaahdoksi. Tarkista vielä maku ja lisää tomusokeria tarvittaessa.


Tuorejuustokreemiä tehdessä jouduin soveltelemaan sen verran, etten siitä saa ohjetta kirjoitettua. Täytyy sitä vielä vähän hioa ja kun kuorrute on kohdillaan, kirjoittaa sitten ohje blogiin. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti