5. huhtikuuta 2022

Helppo ja raikas ananastorttu ♥

Oon tainnut aiemminkin mainita, että musta on tullut aika laiska leipoja, siis silloin kun on tarkoitus tehdä jotain omalle väelle. Ennen olin ehdoton siitä, etten mihinkään valmistaikinoihin sorru, mutta laiskistuttuani oon huomannut miten käteviä ne on. Edelleen vieraille tehdään kaikki alusta alkaen itse, mutta oman väen kanssa voi välillä aina vähän oikaista.

Viikonloppuna selailin noita vanhoja reseptimappejani ja eteen osui vanhasta Pirkka-lehdestä kopsattu ananastortun ohje. Siinä pohja tehtiin valmiista murotaikinasta, mutta toki taikinan voi tehdä itsekin. Vähän muunnellen tuosta syntyi ihan kelpo jälkkäri, joka tosin jakoi mielipiteet aika tasan. Tyttö ei ole vielä valmistaikinoille lämmennyt, mutta täyte oli kuulemma ok. Mutta onhan tämä sellainen kiva pikainen herkku, jos on tulossa vieraita lyhyellä varoitusajalla ja haluaa jotain kahvin kanssa tarjota.


Raikas ananastorttu

1pkt (400g) murotaikinaa (pakaste)
1tlk (227 g) ananasmurskaa
Täyte:
2 dl vispikermaa
250 g mietoa maitorahkaa
1 tlk (227g) ananaspaloja
3 rkl tomusokeria
1 rkl sitruunanmehua
(1 rkl vaniljakreemijauhetta)
Koristeluun:
(sitruunamelissan lehtiä)
ananaskirsikoita
1 marenki murskattuna

  Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan. Piirrä leivinpaperille kaksi halkaisijaltaan noin 24 cm:n ympyrää. (Kumpikin tarvii oman leivinpaperin!) Muotoile taikinasta kaksi pyöreää palloa ja kauli leivinpaperin päällä noin 2 mm:n paksuisiksi pyöreiksi levyiksi. Jos taikina tarttuu kiinni kaulimeen, sivele kaulin jauhoilla. Kostea talouspaperi leivinpaperin alla helpottaa kaulimista.
  Valuta ananasmurska hyvin. Levitä murska molempien taikinalevyjen päälle tasaisesti. Paista yksitellen 200-asteisen uunin keskitasolla noin 10 minuuttia eli kunnes pinta on saanut kauniin värin. Leikkaa toinen levyistä lämpimänä sektoreittain 12 osaan. Anna palojen ja pohjan jäähtyä.
  Täytettä varten vatkaa kerma ensin löysähköksi vaahdoksi. Vatkaa joukkoon rahka, tomusokeri sekä halutessasi vaniljakreemijauhetta. Lisää valutetut ananaspalat. Jos ananaspalat ovat kovin suuria, leikkaa niitä vähän pienemmiksi. Mausta täyte sitruunamehulla.
  Nosta kokonainen levy tarjoilualustalle. Levitä täyte tasaisesti pohjan päälle. Asettele leikatut torttupalat lomittain kakun päälle ja koristele esimerkiksi murskatulla marengilla, sitruunamelissan lehdillä ja ananaskirsikoilla.




2 kommenttia:

  1. Mä olen yhden ainoan kerran kokeillut jotakin valmista makean piirakan pohjaa ja totesin että se oli ensimmäinen ja viimeinen kerta samalla kerralla. Ei ollut kyllä mun makuun yhtään. Toki tästä kokeilusta on aikalailla 10 vuotta aikaa, eli varmasti taikinatkin ovat siitä kehittyneet. Ehkä pitäisi antaa uusi mahdollisuus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei ne oo tainnut yhtään sen paremmiksi muuttua. :D Jos valmistaikinat vähääkään tökkii, niin kannattaa kyllä suosista tehdä ite.

      Poista