9. huhtikuuta 2022

Gran Turismo-kakku vadelma-kinuskitäytteellä ♥

Ja taas olisi kakkua tarjolla! Jokunen aika taapäin sain tehdä Gran Turismo-kakun pienen pojan synttäreille. Muuten sain kakun suhteen vapaat kädet, mutta punainen auto kakun päällä oli ihan ehdoton toive. Punaisen auton olisi toki voinut tehdä sokerimassastakin, mutta lopulta päädyttiin oikeaan pikkuautoon, jonka päivänsankari sai sitten omakseen. Ekstrana laitoin kakkuun tuon sinisen auton, kun se jostain kakkuprojektista jäi yli, eikä meillä sille ole käyttöä.


Tässä kuuden munan kakussa oli vaalea pohja, täytteenä vadelma- ja kinuskimoussea. Sokerimassapinnan alla oli vaniljainen voikreemi.

Kinuskivaahto
(Halk. 23-24cm kakun yhteen väliin)

3½ dl kuohukermaa
1,75 dl fariinisokeria (kevyesti pakattuna)
125 g mascarponea

 Aloita kinuskivaahdon valmistus mielellään edellisenä päivänä. Mittaa 1,75 dl kermaa ja fariinisokeri kattilaan. Kuumenna sekoitellen, kunnes seos kiehuu ja jatka keittämistä kunnes kinuski sakenee. Aikaa menee n. 15 minuuttia. Anna kastikkeen jäähtyä ja siirrä jääkaappiin. Kastikkeen täytyy olla täysin kylmää ennen vaahdotusta. 
  Seuraavana päivänä vaahdota loppu kerma ja vatkaa joukkoon tuorejuusto. Vatkaa kylmä kinuskikastike vaahdoksi sähkövatkaimen täydellä teholla. Sekoita/vatkaa kinuskivaahto kerma-tuorejuustoseokseen.  

Onnea vielä päivänsankarille! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti