1. huhtikuuta 2022

Kaksosten Brawlstars-kakku ♥

Tässä treenien alkua odotellessa ehtii taas hetkeksi istahtamaan koneen ääreen ja runoilla jotain alkuvuoden kakuista. En edes yritä julkaista näitä aikajärjestyksessä, vaan kulloinkin julkaistavat jutut tulee valittua aikalailla summamutikassa. 

Yksi kakuista on naapurin kaksospojille tehty synttärikakku. Toiveena oli tällä kertaa kakku peliteemalla eli Brawlstars-kakkua toivoivat. Kakussa oli kahdeksan munan kaakaolla maustettu pohja, täytteenä niin  suklaavanukastäyte suklaarouheella kuin mansikkamousseakin. Kostutukseen käytin kaakaota ja kakku on kuorrutettu kermavaahdolla.


Suklaavanukastäyte
(halk. 26cm kakun yhteen väliin)

3½ dl vispikermaa
3prk (à120g) Jacky-suklaavanukasta
2 rkl tomusokeria
n. 1 dl vaniljakreemijauhetta
100 g suklaata rouhittuna

  Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää kermavaahdon joukkoon suklaavanukas, tomusokeri sekä n. 1 dl vaniljakreemijauhetta. Vatkaa hyväksi vaahdoksi. Jos vaahto tuntuu liian löysältä, lisää vaniljakreemijauhetta vähän kerrallaan. Vaahto jässähtää vielä jonkin verran viileässä. Rouhi suklaa ja sekoita täytteen joukkoon.

Mansikkatäyte
(halk. 26cm kakun yhteen väliin)

3 dl vispikermaa
250 g pakastemansikkaa sulatettuna
125 g mascarponea
1-1½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
4-5 rkl vaniljakreemijauhetta

  Soseuta sulatetut ja valutetut mansikat. Vatkaa kerma löysähköksi vaahdoksi. Lisää mascarpone ja vatkaa nopeasti tasaiseksi. Lisää mansikat, tomu- ja vaniljasokeri sekä vaniljakreemijauhe. Vatkaa napakaksi vaahdoksi. Maista ja lisää tarvittaessa tomusokeria.

Kevään ja kesän osalta kalenteri alkaa olla aika täynnä omia menoja, lomaa ja kakkuja. Enää jokunen viikonloppu on tällä haavaa tyhjänä, eli jos juhlia on tiedossa ja kakkuja kaipailet, kannattaa olla ajoissa asialla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti