9. marraskuuta 2011

Esittelyssä jälkiruoat Fiasko ja Herkku

Tänään uskaltauduin kokeilemaan jotain sellaista, mistä oon pitkään haaveillut. Nimittäin friteerattuja banaaneja. Herkku, jota aina silloin tällöin tulee kiinalaisessa ravintolassa syötyä. Oon vain jotenkin arka tuon kiehuvan öljyn suhteen. Siksi on munkinpaistot ja friteeraukset jääneet vähiin. Ehkä kerran oon itse tehnyt friteerattuja sipulirenkaita. Ja munkkien paistamisesta haaveilen aina vaan.

No, kun poika nukahti päikkäreille, valmistin huolella taikinan, paloittelin banaanin ja katselin kattilan kannen, kännykän ja sammutuspeitteen lähelle. Hyvin varauduttu :) Mies kun antoi töihin lähtiessä ukaasin, että tupaa ei sitten tarttisi polttaa. Siinä vaiheessa, kun sain esivalmistelut tehtyä, suunnitelmat alkoi ontua ja pahasti. Poika heräsi päiväunilta ja komensin tytön viihdyttäjäksi. Ja pidin kunnon puhuttelun, että nyt sitten en voi ihan pikkuasioiden takia juosta edes takas. Aloin varovasti kuumentaa öljyä ja mukamas testailin öljyn lämpötilaa taikinanokareella. Sitten menikin pupu pöksyyn. En uskaltanut kuumentaa öljyä tarpeeksi ja laitoin taikinaiset banaanit liian aikaisin öljyyn. Lopputuloksena oli epämääräisiä löllöjä taikina-banaaniklönttejä, joita ei syö kyllä kukaan :/ Antaa siis muiden hoitaa vielä toistaiseksi nuo friteeraustouhut. Mä harjoittelen sitä sitten, kun voitan tuon "kuuma öljy"-kammoni ja joku suostuu mua opettamaan.

Kun kerran olin saanut päähäni mielikuvan ihanasta jälkiruoasta, niin täytyihän sitä keksiä sitten jotain muuta. Samalla sivulla friteerattujen banaanien reseptin kanssa oli myslimyllerryksen ohje, joka kuulosti tarpeeksi hyvältä korvatakseen nuo banaanit. Ja kaikki aineksetkin sattui löytymään kaapista. Ohje on taas niitä yli kymmenen vuotta sitten jostain lehdestä kopsattuja....

Myslimyllerrys
(4ann.)

2dl mysliä
1dl kookoshiutaleita tai mantelirouhetta
0,5dl fariinisokeria
1tl vaniljasokeria
ripaus kanelia
ripaus kardemummaa
70g margariinia
Lisäksi:
vaniljajäätelöä
hedelmiä tai marjoja halutessasi

  Kuumenna pannu ja sulata margariini. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kaada seos pannuun. Kuumenna keskilämmöllä koko ajan sekoitellen, kunnes seos on kullanruskeaa. Anna seoksen hieman jäähtyä.
  Kokoa annokset jälkiruokamaljoihin tai laseihin laittamalla vuoroin vaniljajäätelöä, mysliseosta ja halutessasi hedelmiä tai marjoja. Nauti heti!

  Tämä oli niin hyvää, että taidan tehdä toistekin. Ja vielä helppoa ja nopeaa. Mä olin vaan vähän hätäinen, enkä antanut seoksen jäähtyä tarpeeksi. Jäätelölle kävi siis vähän köpelösti. Kerrosten väliin laitoin banaaniviipaleita ja ne sopi hyvin tähän jälkkäriin. Jälkikäteen tuli mieleen, että mitenkähän vaahterasiirappi olisi tämän kanssa toiminut. Hmmm.... Täytyyköhän tehdä heti lisää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti