14. marraskuuta 2011

Omenaista broileria ja lohkoperunoita uunissa

Ruoka meni niin jäseniin, että ajatus takkuilee. Ehkä tässä saa kuitenkin jotain runoiltua päivän sapuskasta. Tänään syötiin siis uunibroileria ja perunoita. Ensihämmennyksen jälkeen ruoka osoittautui oikein herkulliseksi! Omena toi jännän lisän ruokaan ja broileritkin oli oikein mehukkaita. Ja mitä enemmän sitä söi, sen paremmalta tuo maistui. Ja seurauksena on sangen ylensyönyttä sakkia. Kuuluu ehdottomasti niihin ruokiin, joita meillä tehdään toistekin.

Ja löysinpä samalla itselleni uuden hyvän siiderin. Ruokaan olisi ohjeen mukaan tullut ranskalaista siideriä. Mutta kun kauppareissu jäi lauantaina viime tinkaan, en viitsinyt kovin paljoa uhrata aikaa siiderihyllyllä ja niin matkaan tarttui ruotsalainen Somersby omenasiideri. Yhtään ranskalaista kun ei äkkiseltään silmiin osunut. Maistoin siideriä ennen ruokaan lisäämistä ja ihan hyvin olisin voinut juoda loputkin. Ihanaa oli. Ohje on muuten tällä kertaa lähtöisin Me-lehdestä.

Uunibroileria ja perunaa

4 isoa perunaa
öljyä
suolaa
4 broilerin rintafileetä (marinoimaton)
0,5dl vehnäjauhoja
reilu tl suolaa
1 hapan omena
3dl (ranskalaista) omenasiideriä
roseepippuria
2dl ruokakermaa

  Pese perunat ja leikkaa reiluiksi lohkoiksi. Laita perunalohkot pellille leivinpaperille, voitele öljyllä ja ripottele päälle suolaa. Paloittele broilerin rintafileet haarukkapaloiksi. Sekoita jauhot ja suola keskenään lautasella. Pyörittele broileripalat kevyesti jauhoseoksessa ja ruskista nopeasti muutamassa erässä öljyssä kuumalla pannulla. Nostele ruskistetut broileripalat uunivuokaan. Laita kuutioitu omena päälle ja kaada vuokaan omenasiideri sekä ruokakerma. Kerman voi ihan hyvin jättää pois jos haluaa, sillä nestettä tulee aika paljon. Ripottele päälle roseepippuria. Laita sekä perunat että broilerivuoka 200-asteiseen uuniin ja kypsennä puolisen tuntia. Lisukkeeksi salaattia.


Nyt kokille ansaittu kupillinen kahvia, että pysyisi edes hetken hereillä :) Kuvasta ei tullut mitenkään hyvä. Kamera oli unohtunut laukkuun kylmälle kuistille, niin eihän sillä saanut kunnon kuvia otettua. Hyytyi ihan täysin. Ja kun oli nälkä, niin en kauaa malttanut odotella kameran toipumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti