25. marraskuuta 2011

Sormiruokaa

Päivän ruokakokeiluun ohje löytyi tällä kertaa Old El Pason resepteistä. Siis niistä vihkosista, joita joka kaupassa jaetaan. Tyttö, silloin harvoin kun hänet kauppaan saa, poimii mulle kaikki mahdolliset ruokaohjeet mitä kaupasta vaan löytää. Ja mikäs siinä. Niistä on vuosien varrella löytynyt monen monituista hyvää ohjetta. Tänään tein tuollaista jauhelihamössöä nachopedillä, näin kauniisti sanottuna. Mutta jälleen kerran on pakko todeta, että hyvää oli! Tosin paremmin toimisi ilta- tai alkupalana tai illanistujaisissa kuin pääruokana rankan päivän päätteeksi. Luulen, että illalla saa vielä tehdä lämpöisiä leipiä tukevaksi iltapalaksi. Ruoka oli helppo ja nopea tehdä. Suurin vaiva taisi olla taas kasvisten pilkkomisessa. Sen verran ohjetta muuttelin, että lisäsin siihen pari pientä sipulia ja kaksi valkosipulinkynttä. Eihän tuollaista ruokaa voi tehdä ilman sipulia! Eihän? Ja meidän makuun ruoka olisi saanut olla tulisempaa. Täytyy seuraavalla kerralla lisäillä vähän chiliä. Ja suosista olisi voinut tehdä tuplasatsin. Kokeilkaa muutkin! Suosittelen!

Chips & jauhelihalautanen

1pss(200g) nachoja
400g jauhelihaa
2rkl voita tai öljyä
1pss Old El Paso Taco- tai Chili seasoning mix-mausteseosta
1,5dl vettä
4dl juustoraastetta
2 pientä sipulia
2 valkosipulinkynttä
Lisäksi:
suikaloitua salaattia
kuutioitua sipulia
0,5 paprikaa kuutioina
2 tomaattia kuutioina
mustia oliiveja (ei meidän ruoassa)
kermaviiliä
salsaa

  Ruskista jauheliha voissa tai öljyssä. Lisää ruskistamisen loppupuolella hienonnetut sipulit ja valkosipulit. Lisää mausteseos ja vesi. Sekoita ja anna hautua 10-15 minuuttia tai kunnes neste on haihtunut.
  Laita nachot annoslautasille, levitä päälle jauhelihakastiketta ja ripottele päälle juustoraastetta. Lämmitä annosta 225-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia tai mikrossa minuutin, niin että juusto sulaa. Koristele mielesi mukaan lisukkeilla ja mausta salsalla. Heitä haarukat nurkkaa ja syö sormin :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti