10. marraskuuta 2011

Hetki, jolloin Italia ja Meksiko kohtaavat

Viikon ruokalista meni hieman uusiin puihin, kun päätettiin laittaa huomenna koko sakki ulkoruokintaan. Tein siis jo tänään tuon huomiselle suunnitellun tex mex-lasagnen. Ohjeen oon ottanut Santa Marian reseptivihkosista. Kerran aikasemmin oon tätä tehnyt. Silloin ruoka todettiin hyväksi, joskin hieman liian vaisuksi meidän makuun. Tällä kertaa lisäsin ruokaan valkosipulimurskaa. Tuoreen chilinkin ajattelin ruokaan laittaa, mutta kaiken hässäkän keskellä unohdin sen kokonaan. Ehkä sen muistaa sitten seuraavalla kerralla. Tomaattiviipaleet jätin pinnalta pois. Juustokastikkeen suolan kanssa saa olla varovainen, sillä tuo jauhelihakastike on itsessään aika suolaista.

Tex mex-lasagne

400g jauhelihaa
1 sipuli silputtuna
pari tl valkosipulimurskaa
1pss taco-mausteseosta
1tlk tacokastiketta
0,5dl vettä
4 vehnätortillaa
Juustokastike:
3rkl voita
0,5dl vehnäjauhoja
5dl maitoa
100g juustoraastetta
suolaa
pippuria
Pinnalle:
juustoraastetta
2 tomaattia viipaloituna

  Valmista lasagne pyöreään, tortillan kokoiseen vuokaan. Ruskista jauheliha ja sipuli pannulla. Lisää mausteseos, tacokastike ja vesi. Kypsennä, kunnes neste on imeytynyt.
  Juustokastiketta varten sulata voi kattilassa, lisää jauhot ja sekoita. Lisää maito vähän kerrallaan koko ajan sekoitellen. Keitä muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää juustoraaste joukkoon ja mausta suolalla ja pippurilla.
  Kaada voidellun vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta. Laita päälle kerroksittain tortilloja, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta. Päällimmäiseksi tulee juustokastiketta, tomaattiviipaleita halutessasi ja päälle vielä juustoraastetta. Kuorruta uunissa 200-asteessa noin 15 minuuttia tai kunnes pinta saa vähän väriä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti