23. marraskuuta 2011

Kalat mausteisessa sopassa

Hupsis... Ette ikinä arvaa mistä lehdestä seuraava ruokaohje on lähtöisin :D Mitenkään en halua kyseistä Yhteishyvä-lehteä mainostaa, vaan ihan sattumalta on ohjeet valikoituneet. Suunnittelen nimittäin viikon ruokalistan sen kummemmin reseptien alkuperää ajattelematta ja tässä kirjoitusvaiheessa vasta selvittelen, että mistähän oon kyseisen ohjeen mahtanut kopsata.

Kun tuo kalan syöttäminen muulle sakille on edelleen hieman haasteellista, täytyy mun yrittää löytää tai kehitellä sellaisia ohjeita, joissa kala ei niin hirveästi maistu. Ja jotkut kalalajit saa suosista unohtaa tai tehdä niistä vaan sellainen mun syötävä ruoka. Tänään vuorossa oli tuollainen vähän eksoottisempi versio kalakeitosta. Kalana käytin ihan vaan pakasteseitiä, kun halvalla sai. Olihan tuo ihan mukavaa vaihtelua sille perinteiselle keitolle. Seuraavalla kerralla on vaan syytä muistaa, että ohjeessa mainittua yhtä chiliä ei kannata varmuuden vuoksi korvata kahdella. Keitto muistutti hyvin paljon noita tom kha-keittoja, joita olen aikaisemmin tehnyt kanasta. Eli toimii myös kalaisana versiona. Punaisella currytahnalla olisi todennäköisesti saanut nätimmän väristä keittoa kuin tuolla vihreällä. Mutta nyt oli kyllä niin nälkä, ettei sapuskan ulkonäöllä ollut juuri väliä.

Aasialainen kalakeitto

100g munanuudeleita
2rkl öljyä
2 sipulia
3rkl currytahnaa
1 punainen chili
7dl kalalientä
4dl kookosmaitoa
400g kalaa fileenä(seitikin toimii)
2rkl kalakastiketta
2rkl limettimehua
0,25tl mustapippuria
(tuoretta korianteria hienonnettuna)

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta. Kuori ja hienonna sipuli. Halkaise chili ja poista siemenet. Hienonna. Paloittele kalafilee sopiviksi suupaloiksi. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipuli, chili ja currytahna. Kuullota kolmisen minuuttia. Lisää kalaliemi ja kookosmaito. Anna kiehua hetki lämmöllä. Lisää paloiteltu kala ja keitä noin 5 minuuttia. Mausta kalakastikkeella, limettimehulla ja pippurilla. Lisää nuudelit ja kuumenna. Koristele korianterinlehdillä ja lisää halutessasi tuoretta chiliä keiton päälle. Lisää makua saa tarvittaessa tilkalla soijaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti