28. maaliskuuta 2012

Choc-a-holic

Iltapäivällä saapuvat vieraat antoivat taas hyvän syyn leipoa. Kun kauppaan en ehtinyt lähteä, täytyi tehdä jotain mihin löytyi ainekset kotoa. Ja ihan vahingossa näppeihin osui suklaakakun ohje. Mun suklaakiintiö ei näköjään täyttynyt siitä edellisestä suklaakakusta. Tiedä sitten korjaisko tämä kakku tilannetta. No, tämä kakku oli ainakin helppo tehdä. Suurin vaiva taisi olla suklaan pilkkomisessa, eli ei paha. Ohjeen oon näköjään löytänyt taas Yhteishyvästä.

Suklaamurokakku

250g margariinia
2,5dll sokeria
4 kananmunaa
3tl vaniljasokeria
2,5tl leivinjauhetta
4dl vehnäjauhoja
0,5dl kaakaojauhetta
100g suklaata (laitoin taloussuklaata) 
1,5dl maitoa 

  Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita vaniljasokeri, leivinjauhe, vehnäjauhot ja kaakaojauhe keskenään ja lisää vaahtoon. Kuutioi suklaa ja lisää taikinaan maidon kanssa. Kaada taikina tilavaan, voideltuun ja korppujauhotettuun rengasvuokaan. Paista 175 asteessa 50–60 minuuttia. Kakku on kypsä, kun sen reunat irtoavat vuoasta eikä puiseen tikkuun kakkuun pistettäessä tartu taikinaa.

Tämä kakku on aivan jumalaisen hyvää!


Pakko lisätä vielä yksi juttu. Yleensä en juurikaan iltapaloja harrasta muuta kuin pakkosyöttäen niitä muksuille. Pakastimentyhjäysoperaation takia sulamaan joutunut broilerin fileeleikepaketti oli jotenkin käytettävä ja tällä kertaa broilereista tuli leivänpäällisiä. Sovelsin mapeista löytynyttä lämpimien kalkkunaleipien ohjetta leipiä tehdessä. Yhtään en vaan muista mistä ohjeen oon löytänyt. Mutta eipä noissa mun leivissä oo enää juurikaan yhteistä alkuperäisten kanssa. Hyviä olivat silti.

Lämpimät broilerileivät
(4kpl)

2 maustettua broilerin fileeleikettä (laitoin ranskalaisittain maustettuja)
tilkka öljyä
4rkl ruohosipulituorejuustoa
ripaus mustapippuria
0.5-1tl valkosipulimurskaa
8 vartta säilykeparsaa
4 säilykeaprikoosin puolikasta (tai persikan)
4 paahtoleipäviipaletta
persiljaa

  Paista broilerifileet kypsiksi pannulla öljytilkassa. Viipaloi liha ja pidä lämpimänä. Sekoita tuorejuuston joukkoon pippuri ja valkosipulimurska. Paahda leivät ja voitele tuorejuustolla. Nostele leipien päälle valutetut aprikoosit, parsat ja broilerit. Koristele persiljalla. Tarjoa heti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti