5. maaliskuuta 2012

Omituista evästä

Jotenkin nyt parille viime päivälle on sattunut kokeiltavaksi ruoka, joka ei saa aikaan mitään hirmuisia hurraa-huutoja. Ei nää mitenkään pahoja oo ollut, mutta ei vaan oo oikein mun juttuja. Tänään kokeilin Me-lehdessä ollutta lihapulla-thaimajoneesi-yhdistelmää. Lihapullat oli kyllä ihan ok, mutta tuo majoneesi oli hassu. Mä en oikein vieläkään tiedä mitä siitä ajattelisin. Asiaan saattaa vaikuttaa tietysti sekin, että oon tottunut syömään lihapullat perunoiden tai makaronin ja ruskean soosin kanssa.

Lihapyörykät ja thai-majoneesi

500g nauta-sika tai broilerin jauhelihaa
1 sipuli kuutioituna
0,5dl persiljaa silputtuna
1tl suolaa
0,5tl mustapippurirouhetta
1 kananmuna
Tarjoiluun:
1dl silputtua persiljaa
keitettyä riisiä
Thai-majoneesi:
1dl rasvatonta majoneesia
1 limen mehu ja kuori
2cm tuoretta inkivääriä raastettuna
1 pieni chilipaprika suikaloituna
1tl makeaa chilikastiketta
1dl tuoretta persiljaa tai korianteria silputtuna

  Tee ensin majoneesi maustumaan. Jätä hiukan yrttiä ja limetinkuorta koristeeksi. Sekoita muut majoneesin raaka-aineet keskenään, koristele ja nosta kylmään.
   Sekoita keskenään lihapyöryköiden raaka-aineet. Kastele kädet kylmässä vedessä ja pyörittele seoksesta kostein käsin lihapyöryköitä.
   Paista lihapyörykät pinnoitetulla paistinpannulla vähässä rasvassa. Mausta kypsät lihapyörykät pyörittelemällä niiden pintaan persiljaa. Tarjoa mausteisen majoneesin ja riisin kera.


Ilmeisesti tuo pyöryköiden persiljassa pyörittely olisi pitänyt tehdä heti. Mun lihapulliin ei nimittäin tarttunut kyllä yhtään persiljaa, vaikka kuinka yritin. Heitin sitten persiljat vaan pyöryköiden päälle. Sama kai se miten ne laittaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti