9. huhtikuuta 2012

Katastrofin aineksia

Porttikielto keittiöön olisi ollut mulle tänään paikallaan. Ihme säätämistä taas tuo mun touhu. Tänään tuhottiin taas jämiä ja tein eilisistä perunoista, possun ulkofileestä, uunisipuleista ja pekonista pyttipannun. Se sentään vielä onnistui. Sitten teinkin virheen kun ajattelin tehdä pyttipannun seuraksi jonkinmoisen salaatin ja leipoa leipää. Salaatista tuli hyvä kammotus ja leivän unohdin uuniin. Siis salaatti oli maultaan hyvää, mutta ulkonäöltään kamalaa. Ja tuo leipä mua harmittaa. Kuulin kyllä kun munakello soi, mutta en vaan reagoinut siihen mitenkään. Enkä yhtään tiedä kuinka kauan leipä oli vielä sen jälkeen uunissa. Leipä oli tummasta hipiästään ja erittäin rapeasta kuorestaan huolimatta ihan hyvää, mutta olisi taatusti ollut paljon parempaa, jos olisin tajunnut ottaa sen uunista ajallaan. Täytyy joskus kokeilla tehdä tuota uudestaan paremmalla onnella. Yhtään en taas muista mistä oon leivän ohjeen löytänyt.

Muhkea pähkinäleipä

2,5dl maitoa
1pss(11g) kuivahiivaa
1tl suolaa
1rkl siirappia
n.6dl hiivaleipäjauhoja
50g voita
100g kokonaisia hasselpähkinöitä

  Lämmitä maito 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva pieneen jauhotilkkaan ja sekoita maidon joukkoon. Lisää suola ja siirappi. Alusta jauhot joukkoon. Lisää alustamisen loppuvaiheessa pehmeä voi ja kokonaiset tai hieman rouhitut pähkinät. Leivo leipä pitkulaiseksi leiväksi tai pyöreäksi, anna kohota ja paista 175-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Leivän voi paistaa myös voidellussa pitkulaisessa vuoassa. Taikina vaikutti ensin pieneltä, mutta kohoaa valtavasti!


Salaatti oli sekamelska kaikkea mitä kaapista löytyi. Salaatissa itsessään ei mitään ihmeellistä ollut, mutta tuo kastike oli mun mielestä hyvää. Ei missään nimessä se kevyin vaihtoehto, mutta johonkin tuo kermatilkkakin piti käyttää.

Sekamelskasalaatti

lehtisalaattia
1 iso tomaatti
pala kurkkua
2 ananasrengasta
2 keitettyä kananmunaa
Kastike:
0,5dl kuohukermaa vaahdotettuna
0,5dl majoneesia
ripaus suolaa
ripaus mustapippuria
1rkl ananastölkin mehua

  Huuhtele ja paloittele salaatti, kurkku ja tomaatti. Halkaise kananmunat, irrota keltuaiset ja hienonna valkuaiset. Paloittele ananasrenkaat. Sekoita ainekset keskenään, jätä keltuaiset salaatin päälle koristeeksi.
  Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Anna maustua hetki viileässä. Tarjoa kastike erikseen.


Oon vähän ylpeä ittestäni, kun sain vihdoin suunniteltua nuo pojan synttäritarjoilut. Tosin täytekakku ja toinen voileipäkakku vaatii vielä vähän hiomista. En löytänyt äkkiseltään niihin mieluisia ohjeita, joten täytyy sitten kehitellä jotain omasta päästä. Mitähän kuulkaa siitäkään tulee...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti