30. heinäkuuta 2012

Niitä näitä kaalinpäitä

Maanantai. Miten nämä viikon aloittamiset on aina niin hankalia? Kokkailuinnostuskin on tänään vähän hukassa, mutta onneksi viikonlopulta jäi sen verran lasagnea, ettei tartte hikoilla hellan ääressä. Lasagnen ohjetta en tähän enää kirjoittele, mutta sen löytää tuolta Kääpiölinnan omista resepteistä.

Salaattia jaksoin sentään tehdä, hyvä minä! Nyt kun kotimaista varhaiskaalia saa, niin siitä syntyi päivän salaattikin.Yhtään en taas tiedä, mistä oon ohjeen löytänyt. Runosuonikin tuntuu olevan hukassa, joten pidemmittä puheitta ohjetta kehiin...

Varhaiskaalisalaatti

200g varhaiskaalia
1 punainen paprika (laitoin keltaisen)
1 sitruunan mehu
1,5dl kevyt ranskankermaa
1rkl kevytmajoneesia
1tl juoksevaa hunajaa
1tl Provencen yrttisekoitusta
1dl cashewpähkinöitä

  Poista kaalista uloimmat lehdet ja kova kanta. Pilko kaali ohuiksi suikaleiksi, laita suikaleet kulhoon ja painele niitä hieman kämmensyrjällä, jotta kaalunmehu irtoaa. Huuhdo ja suikaloi paprika. Lisää paprikat kaalin joukkoon.
  Sekoita keskenään ranskankerma, majoneesi, hunaja, sitruunamehu ja mausteet. Sekoita kastike kaaliseokseen. Lisää lopuksi pähkinät.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti