14. heinäkuuta 2012

From Russia with love

Tänään mä sain vihdoin ja viimein aikaiseksi sulattaa meidän pakastimen. Enhän mä oo sitä suunnitellut ku vasta joitakuita kuukausia. Nyt vaan tuli mitta täyteen ja sain otettua itteäni niskasta kiinni. Hyvä minä! Pakastimen perukoilta löytyi niin valtavasti marjoja, että niitä on aivan pakko tuhota kaikin keinoin. Vanhat karviaiset ja muutama rasia mustikkaa ja vadelmaa pääsivät liköörivärkeiksi. Laitettiin alulle vihreä ja punainen karviaislikööri sekä kuningatarlikööri. Marjaliköörien perusohjeen löytää tuolta Likööritehtailua-sivulta ja sillä saa hyvin kyseiset liköörit tehtyä. Pian on pakko kyllä pitää jonkinmoiset illanistujaiset, että saisi edes osaa noista juomista juotuakin. Niitä on hirmu kiva tehdä, mutta se itse juominen pakkaa jäädä vähän vähäiseksi. Ei niissä mitään vikaa oo, mutta kun tuo alkoholin kulutus on nykyään aika olematonta. Mutta ehkä ne jossain vaiheessa tulee juotua.

Kun neiti kerran lähti tänään mökille, niin grillattiin sitten semmoiset xxxl-grillipihvit. Ihan ok olivat, vaikken yleensä noista valmiiksi marinoiduista pihveistä piittaakaan. Pihvien seuraksi tein venäläistä kesäsalaattia Yhteishyvän ohjeen mukaan. Salaattia tein vaan puolet alla olevasta ohjeesta. Mun täytyi sitä vaan hieman muutella, kun tuo ukkokulta ei taatusti suostu yhtään sardiinia syömään. Jätin kastikkeesta sardiinien liemen pois ja muutenkin tarjosin sardiinit erikseen. Kunhan vaan ensin löysin sen purkin... Tuolla pikkumiehellä on suunnaton halu laittaa tavaroita mitä kummallisempiin paikkoihin. Oli ilmeisesti kauppakasseja purettaessa ehtinyt napata kyseisen purkin käsiinsä ja pitkällisen etsimisen jälkeen löysin sen olohuoneen pöydältä auringonpaisteesta.

Venäläinen kesäsalaatti

4-5 keitettyä perunaa kuutioina
4-5 tomaattia lohkoina
2 maustekurkkua kuutioina
1 kasvihuonekurkku kuutioina
suolaa
sitruunapippuria
4 keitettyä munaa lohkoina
2prk sardiineja öljyssä
tilliä
basilikaa (jätin pois)
Kastike:
1prk(120g) smetanaa
2 sardiinitölkin öljyt (jätin pois)
1-2 rkl sinappia
suolaa
sokeria
valkopippuria
1-2tl valkoviinietikkaa 
Koristeluun:
kapriksia (unohdin)

  Asettele kaikki ainekset raitoina tarjoiluvadille. Mausta. Nosta päälle sardiinit. Sekoita kastike ja valuta salaatille. Koristele ja tarjoa heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti