9. tammikuuta 2013

Meni leipähommat pieleen

Viime päivien puheet ja ajatukset ovat olleet hyvin alkoholivoittoisia. Ollaan ukon kanssa tuumailtu ja suunniteltu jos jonkinmoisia liköörikokeiluja. Jännää :) Uusittu versio kumkvattilikööristä pääsi muhimaan, samoin yksi sangen outo kokeilu. Mutta siitä lisää, kunhan nähdään tuleeko likööristä juomakelpoista.

Mutta sitten taas tähän ruokapuoleen. Ruoaksi tein tänään muunnellun version Pirkan tikka masalasta. Tai ei tuossa muuttunut kuin currytahna, joka oli ihan tavallista. Ajattelin aikani kuluksi leipoa ruoan seuraksi naanleipää, kun Maku.fi-sivuilta löytyi sopiva, kuivahiivalla nostatetun leivän ohje. En vaan ymmärrä, mikä mun tekeleissä meni vikaan. Leivistä tuli erittäin pulleita ja kuohkeita, eikä puhettakaan että olisivat lässähtäneet uunista ottamisen jälkeen. Mitä mä tein väärin?

Currykana

1dl cashewpähkinöitä
1 sipuli
3 valkosipulinkynttä
450g marinoimattomia broilerin fileesuikaleita
2rkl currytahnaa
0,5tl suolaa
2-3dl vettä
1tlk(2,5dl) Cocos&Lime- ruokakermaa
1rkl tummaa suurustetta
tuoretta korianteria

  Paahda cashewpähkinät kuumassa, kuivassa paistokasarissa ja siirrä lautaselle. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
  Kuumenna öljy paistokasarissa. Ruskista broilerinsuikaleet. Lisää sipulit kasariin kuullottumaan.
  Sekoita joukkoon currytahna ja suola. Kaada kasariin vesi ja ruokakerma. Anna kiehua 3-4 minuuttia. Ripottele joukkoon suurustejauhe. Sekoita ja kiehauta.
   Ripottele pinnalle cashewpähkinät ja tuoretta korianteria. Tarjoa vehnänuudelien ja naanleivän kanssa.


Jogurttinen naanleipä
(8kpl)

2dl maustamatonta jogurttia (laitoin turkkilaista)
2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl hunajaa
0,5tl suolaa
10dl vehnäjauhoja
Pinnalle:
seesaminsiemeniä

  Ota jogurtti huoneenlämpöön noin tunti ennen taikinan tekoa. Sekoita kuivahiiva lämpimään 42-asteiseen veteen hunajan kanssa. Lisää jogurtti, suola ja jauhot pikkuhiljaa sekoittaen. Alusta taikinaksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä noin 30 minuuttia.
  Leivo taikinasta pieniä palloja ja paina ne littaniksi. Aseta ne leivinpaperille pellille. Kohota vielä 15 minuuttia.
  Pirskottele leiville hieman vettä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä. Paista leipiä 250-asteisessa uunissa noin 5-7 minuuttia.

Pullerot :D

4 kommenttia:

  1. Tuohon mahdolliseen "väärin tekemiseen" en osaa ottaa mitään kantaa, mutta leivät näyttävät tosi herkullisen näköisiltä. Ja mukava ohje on tuo broilerohjekkin, tuota voisi vaikka kokeilla viikonloppuna:D

    VastaaPoista
  2. Kiitokset :) Ihan hyviä nuo leivät oli ja tosiaan todella kuohkeita. Että ei onneksi sen pahemmin mennyt pieleen.

    Mä en vaan voi vastustaa ruokia, joissa on kanaa ja pähkinöitä. Siksi niitä tuleekin tehtyä aika usein. Tähän ruokaan currytahna toi oman mukavan poltteensa, sillä sitä taisi "vahingossa" mennä ruokaan hieman enemmän kuin tuo pari ruokalusikallista. Hups :D

    VastaaPoista
  3. Yleensähän nuo naan-leivät on aika lattanoita, mutta sinun leipäsi näyttävät todella hyviltä, kun ovat tuollaisia kuohkean meheviä.:)

    VastaaPoista
  4. Eilen illalla keksin, että näistähän tulis hyviä hampurilaissämpylöitä, kun ovat tuollaisia pulleroita :)

    VastaaPoista