17. tammikuuta 2013

Viimeinen makkara uunista ulos

Makkarasta saa monenlaista kivaa ja edullista arkiruokaa. Tosin meillä sitä tulee käytettyä vähän turhankin usein, jos ruoan terveellisyyttä ajattelee. Mutta nyt kun yrittää hieman pihistellä ruokamenoissa ja käyttää tarjouksia hyväksi, niin tämä saa luvan kelvata. Ja samalla sai hävitettyä jääkaappiin jääneet Aurajuuston jämät. Tämä ruoka on kiva versio uunimakkarasta ja ohje on löytynyt aikapäiviä sitten Pirkasta.

Muuten ruoka oli ok, mutta mun perunat oli joko liian paksuja, liian vähän aikaa uunissa tai muuten vaan omituisia. Ja sipulit laittaisin jatkossa uuniin heti alussa, perunoiden kanssa yhtä aikaa. Aurajuusto sopi yllättävän hyvin tähän ruokaan, mutta sen voi toki korvata tavallisella juustolla, jos ei moisesta tykkää.

Sinihomejuustomakkara

7-8(n.600g) perunaa
2rkl öljyä
1-2rkl pizzamaustetta
0,5tl suolaa
2 tomaattia
500g lenkkimakkaraa
1(150g) sipulia
1 kananmuna
100g Aurajuustoa tai muuta sinihomejuustoa
100g juustoraastetta
ruohosipulia tai basilikaa (jätin pois)

  Pese ja kuori perunat. Leikkaa ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy paistinpannulla ja kuullota perunasuikaleita. Mausta pizzamausteella ja suolalla. Levitä suikaleet uunivuokaan ja paista 200 asteessa 15 minuuttia.
  Leikkaa tomaatti melko ohuiksi viipaleiksi ja kukin viipale puoliksi. Poista lenkkimakkaran muovikuori ja leikkaa molemmat makkarat kahteen osaan. Viillä kuhunkin palaan 5-6 syvää viiltoa ja aseta jokaiseen viiltoon puolikas tomaattiviipale.
  Leikkaa kuorittu sipuli lohkoiksi. Riko kananmuna kulhoon ja murenna sinihomejuusto joukkoon. Sekoita tasaiseksi haarukalla. Lisää juustoraaste.
  Aseta lenkkimakkarapalat puolikypsien perunoiden päälle ja sipuliviipaleet ympärille. Nostele vielä juustomassa lenkkimakkaroiden päälle ja paista vielä noin 20 minuuttia. Koristele ruohosipulilla tai basilikalla.

Ei tämäkään nättiä ole...

2 kommenttia:

  1. Niin mäkin nykyään :) Ennen en voinut sietää ja nyt se on suurta herkkua!! Ja hämmentävän hyvin sopi makkarankin kanssa :)

    VastaaPoista