7. tammikuuta 2013

Kuin salami kirkkaalta taivaalta

Viikon ruokalista on suunniteltu taas siten, että saisin mahdollisimman paljon hävitettyä pakastimeen, jääkaappiin ja kuivakaappeihin kertynyttä tavaraa. Tämä projekti tuntuu jatkuvan loputtomiin.... Aina kun saan vähän tilaa johonkin kaappiin, niin jo seuraavan kauppareissun jälkeen tyhjä paikka on täytetty. Huoh. Koskahan sitä oppisi oikeasti ostamaan vain sen tarvittavan?

Mutta sitten päivän ruokiin. Meetvursti-makaronivuokien ohje on kummitellut mielessäni jo pidemmän aikaa, mutta toteutus on vaan jäänyt. Kun kaapista löytyi ylimääräinen pussi pastaa ja kananmunia, jotka olisi syytä käyttää, oli vihdoin tämän ruoan vuoro. Ohjeessa kehoitettiin kumoamaan vuoat tarjolle laitettaessa, mutta minä lykkäsin jokaiselle oman vuoan nenän eteen. Kattaus oli sangen kirjava, sillä eihän mulla löytynyt tarpeeksi montaa, samanlaista vuokaa. Mutta ihan hyvin tämän voi tehdä yhdessä isossa uunivuoassa makaronilaatikon tapaan. Maultaan ruoka oli aika jännää, mutta ihan hyvällä tapaa kuitenkin. Tosin ehkä hieman vetiseksi tämä jäi. Voi silti tehdä toistekin ja sekaan laitettavia kasviksia voi vaihdella mielensä mukaan. Muuttelin hieman alkuperäistä ohjetta ja alla ruoka siten miten minä sen tein. Ohjeen alkuperää en tiedä.

Meetvurstivuoan kanssa tarjosin Yhteishyvän ohjeesta mukaeltua salaattia ja paahdettuja tomaatteja. Vaikka en yleensä kauheasti kypsennystä tomaatista tykkää, niin tämä salaatti oli hyvää! Alkuperäisen ohjeen voi kurkata Yhteishyvän sivuilta.

Vihreää salaattia ja makeita tomaatteja

n.7dl erilaisia salaatteja
1 ruukku basilikaa tai persiljaa
Makeat uunitomaatit:
n.15 kirsikkatomaattia
2rkl öljyä
0,5tl oreganoa
1tl valkosipulimurskaa
suolaa
mustapippuria
Salaatinkastike:
2rkl öljyä
1rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

  Sekoita tomaatteja varten öljy ja mausteet kulhossa. Nosta huuhdotut tomaatit uunivuokaan ja kaada öljy tomaattien päälle. Halutessasi voit puolittaa tomaatit ja pyörittää puolikkaat öljyssä. Paahda tomaatteja 200 asteisessa uunissa 10-20 minuuttia tomaattien koosta riippuen. Anna hieman jäähtyä.
  Paloittele salaatit ja yrtti vadille tai kulhoon. Kaada kastike salaattien päälle ja nosta tomaatit päällimmäiseksi.




Meetvursti-makaronivuoat

7dl spiraalipastaa
2l vettä
0,5tl suolaa
2 porkkanaa
200g salamisuikaleita tai meetvurstia
2 kananmunaa
4dl maitoa
0,5tl yrttisuolaa
1tl mustapippuria
1tl kuivattua basilikaa
öljyä vuokien voiteluun

  Keitä vesi, lisää suola ja keitä pastaa 8-10 minuuttia. Kuori ja raasta porkkanat raastimen suurimmalla terällä. Jos käytät meetvurstiviipaleita, leikkaa ne pieniksi paloiksi.
  Valuta pasta ja sekoita siihen porkkanaraaste, salamisuikaleet sekä mausteet. Vatkaa kananmunat kevyesti rikki ja sekoita maitoon.
  Voitele 3-4 desin annosvuoat ja täytä ne makaroniseoksella. Jätä tilaa munamaidolle. Kaada munamaito vuokiin.
  Kypsennä vuokia 200-asteisessa uunussa 20-30 minuuttia. Jäähdytä vuokia hetki ja kumoa ne halutessasi annoslautasille kakun tapaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti