6. tammikuuta 2013

Mullon purppurainen naama ja pizza kypärä

Pizzoja tekemällä saa hyvin hävitettyä ylimääräisiä säilykkeitä ja muita kaapissa majailevia aineksia. Meillä jokainen saa täyttää pizzansa itse, joten kukin saa just sellaisen kuin haluaa. Paitsi tietysti pikkumies, joka joutuu tyytymään vielä johonkin muuhun sapuskaan. Mun pizzasta tuli tänään aikamoinen sekamelska, mutta oikein hyvä sellainen. Pohjan ohje on tällä kertaa Yhteishyvästä.

Broileripizza

Pizzapohja:
1dl vettä
1tl kuivahiivaa
2-2,5dl vehnäjauhoja
0,5tl sokeria
0,25tl suolaa
Täyte:
n.300g marinoituja broilerisuikaleita
tilkka öljyä
2 rengasta ananasta
0,5-1dl salsaa
2-3 viipaletta pekonia kevyesti paahdettuna
muutama herkkusieniviipale
4dl juustoraastetta
Aurajuustomurua maun mukaan
oreganoa

  Lämmitä vesi 42-asteiseksi. Sekoita kuivahiiva jauhoihin, lisää sokeri ja suola. Alusta taikinaa käsin, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä.
  Kaada kohonnut taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja vaivaa. Nosta taikina leivinpaperille ja kauli haluamasi muotoiseksi pizzapohjaksi.
  Ruskista broilerisuikaleet pannulla tilkassa öljyä. Paloittele pekoniviipaleet, laita pannulle ja kypsennä kevyesti. Paloittele ananasviipaleet. Levitä pohjalle ensin salsaa. Levitä juustoraaste salsan päälle. Lisää juuston päälle broilerisuikaleet, paloiteltu pekoni, herkkusienet sekä ananaspalat. Murustele aurajuusto pinnalle. Paista 250-asteisessa uunissa reilu 10 minuuttia.


3 kommenttia:

  1. onpas hieno kuva pizzasta. Oikein syötävän näkönen

    VastaaPoista
  2. Kiitos :) Pizza kuuluu niihin ruokiin, joista on ihan hirvittävän vaikea saada hyvää kuvaa. Taikinan päällä epämääräinen läjä kaikkea :D

    VastaaPoista
  3. Hyvän näköinen pizza!:) Pitää varmaan mennä heittämään leivän päälle vähän aineksia ja mikroon, jos saisi vähän pizzanhimoa tyydytettyä.;) Pizzaan uppoaa ihmeesti erilaiset ainekset kaapeista, ja aina tulee hyvää.:)

    VastaaPoista