11. helmikuuta 2013

Skonssit on monet....

Taas oli aika purkaa stressiä leipomalla ja samalla pyöräyttää iltapalaksi elämäni ensimmäiset skonssit. Pakko todeta, että kaikessa helppoudessaan olivat kyllä oikein herkkua. Ei noista mitään kaunokaisia tullut, mutta kuori oli mukavan rapeahko ja sisältä ihanan pehmoisia. Se riittää. Ja hyvin tekivät kauppansa, sillä jäljelle jäi vain kasa muruja. Ohje näihin löytyi semmoisesta opuksesta kuin "Paras keittokirja no10". (Okei... tunnustetaan... Viikonlopun kirpparikierrokselta löytyi kaksi uutta keittokirjaa koristamaan yhä ahtaammaksi käyvää kirjahyllyä.)

Skonssit
(8-10kpl)

3,7dl(n.225g) vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
50g voita
1,25dl maitoa
1,5rkl sokeria
0,25tl suolaa
maitoa voiteluun
Lisäksi:
voita
hilloa
kermavaahtoa

  Kuumenna uuni 200 asteeseen. Siivilöi jauhot ja sekoita ne leivinjauheen, sokerin ja suolan kanssa. Nypi voi jauhoseoksen joukkoon, niin että syntyy ryynimäinen massa. Lisää maito vähän kerrallaan ja vaivaa massa nopeasti taikinaksi.
  Aseta taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja kauli se noin 2cm paksuksi levyksi. Ota taikinasta skonsseja pyöreällä (halkaisija noin 5cm) muotilla. Sekoita yli jäänyt taikina, kauli ja tee uusia skonsseja. Toista kunnes taikina on loppu.
  Aseta skonssit leivinpaperille pellille. Sivele maidolla. Kypsennä uunissa noin 12-15 minuuttia. Tarjoa skonssit suoraan uunista voin, hillon ja/tai kermavaahdon kera.



1 kommentti:

  1. Kiva skonssiresepti. Täytyy pistää muistiin. Erilaisia skonsseja onkin tullut kokeiltua.:)

    VastaaPoista