26. helmikuuta 2013

Spinach on your teeth - pieniä pinaattipannareita!

Tuosta lusikkaleipäsotkusta sisuuntuneena ajattelin ensin lyödä hanskat tiskiin ja painua hakemaan pizzaa. Mutta kun olin luvannut neidille jauhelihakastiketta pinaattilättyjen ja punajuurisalaatin kera, niin pakkohan oli vielä seisahtaa hetkeksi hellan ääreen. Jostain kummasta sain päähäni, että halusin välttämättä korvata perinteiset pinaattilätyt pienillä pinaattipannareilla, mutta eihän niihin löytynyt sopivaa ohjetta. Ei siis auttanut kuin laittaa summamutikassa aineksia kulhoon ja toivoa parasta. Onneksi lähin Cittari on tuossa kilometrin päässä, joten katastrofin toistuessa voi tarvittaessa hakea paketillinen eineslättyjä tilalle.

Ei näistä ihan niin paksuja tullut kuin haaveilin, mutta oikein hyviä olivat silti. Ja sisältä ihanan pehmoisia. Ehkä voisi sanoa, että olivat jotain lättyjen ja pannareiden välimaastoa.

Pienet pinaattipannarit

2,5dl vehnäjauhoja
1-1,5tl suolaa
1tl leivinjauhetta
3dl maitoa
1prk(200g) kermaviiliä
2 kananmunaa
1pss(150g) pakastepinaattia
ripaus mustapippuria
Paistamiseen:
öljyä tai margariinia

  Sekoita vehnäjauhot, suola ja leivinjauhe kulhossa. Lisää maito, kermaviili, munat ja sulatettu pinaatti kulhoon ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Mausta pippurilla. Anna taikinan levätä viileässä puolisen tuntia.
  Paista pieniä pannareita keskilämmöllä lettupannulla molemmin puolin. Käytä paistamiseen öljyä tai margariinia.
  Tarjoa halutessasi perunoiden ja jauhelihakastikkeen tai puolukkasurvoksen kanssa.

Laitetaas nyt kerrankin se tuiki tavallinen jauhelihakastikkeenkin ohje tähän. Jauhelihakastikkeen teen aina aivan hatusta vetäen, joten aina siitä tulee hitusen erilaista.

Tuiki tavallinen ruskea jauhelihakastike

400g jauhelihaa
1-2 sipulia
3tl sianliha- tai jauhelihamaustetta
4rkl margariinia
4-5rkl vehnäjauhoja
0,5 lihaliemikuutiota
1-2tl sinappia
5-6dl vettä

  Ruskista jauheliha omassa rasvassaan. Lisää silputtu sipuli ruskistamisen loppuvaiheessa. Mausta seos sianliha- tai jauhelihamausteella tai maun mukaan muilla mausteilla. Kaada ruskistettu jauheliha-sipuliseos lautaselle odottamaan.
  Lisää pannulle margariini ja anna sen sulaa. Lisää vehnäjauhot, sekoita seos tasaiseksi ja anna ruskistua välillä sekoittaen. Varo ettei jauhot pala. Kun jauho-rasvaseos on kauniin ruskeaa, lisää ensin 2dl vettä. Sekoita, lisää loput vedet ja liemikuutio. Kun liemikuutio on sulanut, lisää jauheliha ja mausta kastike sinapilla. Anna kiehua hissukseen viidestä kymmeneen minuuttia. Tarjoa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti