5. helmikuuta 2013

Taste of orange

Mulla on selkeästi joku salaatti-innostus meneillään. Siinä ei sinällään tietysti ole mitään pahaa, mutta mut tuntien innostus loppuu yhtä nopeasti kuin alkoikin. Kyllähän mä salaateista tykkään, mutta jotenkin niiden tekeminen on mukamas vaivalloista ja tylsää. Vaikka todellisuudessahan salaatit on varsin helppoa ja nopeaa purtavaa. Tänään innostuin testaamaan kauan kauan sitten jostain lehdestä kopsaamaani appelsiini-sipulisalaatin ohjetta. Tosin tein salaattia ehkä noin kolmanneksen alkuperäiseen verrattuna. Salaatti oli ihanan raikas ja varsin keväinen. Suosittelen!

Appelsiini-sipulisalaatti
(6ann.)

1 iso sipuli
0,5dl viinietikkaa
1rkl öljyä
1-2tl hunajaa
4 appelsiinia
1 tammenlehtisalaatti
1 jääsalaatti
lehtisalaattia (jätin pois)
0,5dl ruokaöljyä
suolaa
rouhittua mustapippuria
ruohosipulia (jätin pois)

  Leikkaa kuorittu sipuli ohuiksi viipaleiksi. Laita viipaleet teflonpannuun ja valuta viinietikka päälle. Kuumenna liedellä ja anna kiehahtaa niin, että etikka haihtuu pois. Ota pannu liedeltä ja sekoita öljy ja hunaja joukkoon.
  Viipaloi kuoritut appelsiinit. Leikkaa tai revi salaatit ja mausta ne öljyllä, suolalla ja mustapippurilla. Levitä salaatit laakealle vadille ja nosta appelsiiniviipaleet päälle. Aseta sipuliviipaleet keoksi salaatin keskelle. Koristele halutessasi hienonnetulla ruohosipulilla.


2 kommenttia:

  1. Appelsiini-sipulisalaatit on hyviä. Raikkaita ja keväisiä. Jotenkin sitä kevättä kohden mennessä alkaa kaipaamaan kevyempää syömistä, ja varsinkin salaatteja tekee mieli.

    VastaaPoista
  2. Totta! Ja kun salaatteihin laittaa pirteän värisiä juttuja, niin kevättää entistä enemmän :) Mitenkähän sitä muistaisi, että oikeasti ollaan vasta helmikuussa ja kevääseen on vielä tovi?!?

    VastaaPoista