21. helmikuuta 2013

Have some more chicken....

Laitetaas vielä kiva, tosin varsin arkinen ruokaohje jakoon. Ruoan tein "Hyvää ruokahalua - kotikokin parhaat ruokaohjeet" - keittokirjan ohjeen mukaan ja lisäsin siihen vähän omiani. Ennakkoluuloista huolimatta lautaselle päätyi ihanan mehukkaita broilerin rintaleikkeitä. Perunat olisi voineet olla hitusen pienempiäkin, mutta jos sitten seuraavalla kerralla.... Bataatin voi jättää pois, jos ei siitä tykkää. Ei mitään kaunista, mutta siitä kivaa arkiruokaa, että ruoan voi huoletta jättää uuniin ja touhata sillä aikaa jotain muuta.

Uunibroileria perunan ja bataatin kera

4 maustamatonta broilerin rintaleikettä
6-8 perunaa
1 bataatti
Marinadi:
0,5-0,75dl öljyä
2rkl currya
2rkl paprikajauhetta
1tl cayennepippuria
3-4tl valkosipulimurskaa
1,5tl suolaa
1rkl soijaa
2tl oreganoa
0,5tl mustapippurirouhetta
Vuokaan:
öljyä
0,5-1dl vettä

  Sekoita marinadin ainekset keskenään. Laita broileripalat pussiin ja kaada marinadi päälle. Luut voi toki poistaa ennen marinointia, mutta eipä ne tuossa haittaakaan. Anna maustua jääkaapissa vähintään neljä tuntia.
  Kuori ja lohko tai kuutioi perunat ja bataatti. Asettele peruna- ja bataattikuutiot sekä broileripalat kevyesti öljyttyyn uunivuokaan ja kaada mahdollinen pussiin jäänyt marinadi päälle. Jos marinadi ei riitä perunoille asti, ripottele perunoille hieman suolaa. Kaada vuoan pohjalle hieman vettä, ettei ruoasta tule kuivaa. Kypsennä ruokaa 200-asteisessa uunissa noin tunnin ajan tai kunnes ovat kypsiä. Tarjoa salaatin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti