2. helmikuuta 2013

Slipping all the way to texas

Vieraita odotellessa pikaisesti päivän chili jakoon. Ohjeen nappasin "Paras keittokirja nro1"-kirjasesta. Gratinointi epäonnistui ja kermaviili oli kadonnut mystisesti jonnekin, mutta ihan jees oli silti. Ja jos kirjaa uskoo, niin vanhetessa paranee. Sen verran pakko hehkuttaa, että oli aivan outoa kokata tänään. Lapset laitoin maailmalle ja ukon heilumaan moottorisahan kanssa tontin reunalle. Poppikoneessa soi Ismo Alanko, join tilkan punaviiniä ja laitoin ruokaa ilman ylimääräisiä säntäilyjä. Aika hienoa.

Texas chili

n. 1kg naudan paistipaloja
140g pekonia
500g sipulia
1 valkosipuli
1tl juustokuminaa
0,5tl mustapippuria (voisi olla enemmänkin)
0,5tl maustepippuria
1tl oreganoa
1prk jalapenoja (laitoin pepperoneja)
2tl sambal oelekia
2 pulloa (à0,33cl) olutta
suolaa
Lisäksi:
100g cheddarjuustoa raastettuna
1pss nachoja
3dl kermaviiliä

  Kuori ja hienonna tavalliset sipulit ja punasipuli erikseen. Suikaloi pekoni ja raasta juusto. Paista pekoni kuivassa rautapadassa niin, että saavat hieman väriä. Lisää pataan liha ja hienonnettu sipuli ja ruskista kauniin väriseksi. Puserra joukkoon kokonaisen valkosipulin kaikki kynnet.
  Lisää juustokumina, pippurit, oregano, jalapenot, sambal oelek ja olut. Anna hautua muhennokseksi miedolla lämmöllä (mulla oli reilu 2h). Mausta suolalla.
  Kuumenna uuni 275 asteeseen. Gratinoi chili juustoraasteella juuri ennen tarjoilua. Koristele hienonnetulla punasipulilla ja tarjoa (uunissa paahdettujen) maissilastujen ja kermaviilin kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti