2. maaliskuuta 2013

I ate the red berries.... - vadelma-karhunvatukkaneliöt

Ettei suklaa aivan pursuaisi korvista, niin tein mä jotain marjaisaakin. Tämän ihanan leipomuksen ohje on joskus ryövätty Pirkasta. Marjoiksi laitoin tällä kertaa sekä vadelmaa että karhunvatukkaa, kun kerran molempia pakkasesta löytyy. Alkuperäisen ohjeen mukaan piirakka koristeltaisiin vielä sokerikuorrutteella, mutta mun mielestä tuo on hyvää noinkin.

Vadelma-karhunvatukkaneliöt

200g voita
2dl sokeria
1 kananmuna
3dl vehnäjauhoja
1dl perunajauhoja
1tl leivinjauhetta
2dl kevytkermaa
Täyte:
200g karhunvatukkaa (pakaste)
200g vadelmia (pakaste)
2rkl vettä
0,75dl sokeria
2rkl perunajauhoja
Muruseos:
50 voita
0,5dl sokeria
1dl vehnäjauhoja

  Vaahdota pehmeä rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe. Lisää seos taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Sekoita juuri ja juuri sekaisin. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipannuun. Paista 200 asteessa uunin alimmalla tasolla noin 10 minuuttia.
  Sekoita kattilassa kohmeiset marjat, vesi, sokeri ja perunajauhot keskenään. Kuumenna kiehumispisteeseen koko ajan sekoittaen.
  Muruseosta varten sekoita pehmeä rasva ja sokeri. Lisää vehnäjauhot ja sekoita murumaiseksi seokseksi. Levitä vadelmatäyte puolikypsälle piirakalle. Ripottele pinnalle muruseos. Paista edelleen uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.
 Anna jäähtyä ja leikkaa pieniksi neliöiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti