7. maaliskuuta 2013

Missä sipuli luuraa?

Mun helpot arki-illat on ohi taas hetkeksi, kun ukon lomautus loppui ja äijä painui töihin. Taloudellisesti tietysti hyvä juttu, mutta olisin mä mielellään tuon kotonakin pitänyt. Jotenkin on helpompaa, kun on kaksi aikuista juoksemassa pikkumiehen perässä. Mutta eiköhän tähän taas totu. Nyt kun mies tekee toistaiseksi pelkkää iltavuoroa, täytyy sapuskatkin suunnitella sen mukaan, että niitä voi lämmittää seuraavana päivänä lounaaksi. Mä kun en ole mitenkään superenerginen aamuisin, että jaksaisin keitellä herralle mitään ruokaa ennen töihin lähtöä.

Tänään ruokalistalta löytyy punasipulihillolla täytettyjä jauhelihapihvejä Me-lehdestä löydetyn ohjeen mukaan. Ruokalistaa suunnitellessa en taas lukenut ohjetta loppuun saakka ja jotenkin ajattelin, että pihvit ja hillo tarjottaisiin erikseen. Mutta eihän se ihan niin ollut... Lapseni tuntien arvelin, etteivät he innostuisi sipulilla täytetyillä pihveistä, joten täytin vain osan ja loput taikinasta paistoin tavallisiksi pihveiksi. Muuten tein pihvit lehden ohjeen mukaan, mutta jätin suosista rouhitun fenkolin hyllyyn.

Punasipulihillolla täytetyt jauhelihapihvit

800g jauhelihaa
1dl korppujauhoja
1prk kermaviiliä
1 kananmuna
1,5tl suolaa
0,75tl mustapippuria rouhittuna
Punasipulihillo:
4 keskikokoista punasipulia
0,5dl punaviinietikkaa
1dl hillo-marmeladisokeria
1tl rouhittua mustapippuria
1 laakerinlehti

  Aloita valmistaminen punasipulihillosta. Halkaise punasipulit, poista kuoret, leikkaa puolikkaat pitkittäin kahtia ja leikkaa suikaleiksi. Pane sipulisuikaleet kattilaan, kaada punaviinietikka ja hillo-marmeladisokeri päälle ja lisää mausteet joukkoon. Kuumenna kiehuvaksi aineita sekoitellen ja anna hillon kypsyä miedolla lämmöllä silloin tällöin sekoittaen noin 15 minuuttia. Jäähdytä. Poista laakerinlehti hillosta.
  Ota jauheliha huoneenlämpöön 30 minuutiksi ennen valmistamista. Sekoita korppujauhot, kermaviili, kananmuna, suola ja mausteet kulhossa. Anna turvota 15 minuuttia. Sekoita jauheliha joukkoon. Muotoile taikinasta 16 pihviä. Jaa punasipulihillo kahdeksalle pihville ja paina täytteettömät pihvit hillon päälle. Grillaa, pariloi tai paista pihvit. Tarjoa vaikkapa lohkoperunoiden kera.

6 kommenttia:

  1. Punasipulihillo menee kyllä ehdottomasti kokeiluun. Tykkään sipuleista, melkeinpä missä muodossa tahansa. Tuo hillo-marmeladisokeri on kyllä kätevää.:)

    VastaaPoista
  2. Kokeile ihmeessä :) Mun on pakko tunnustaa, että käytin hillo-marmeladisokeria ensimmäisen kerran. Yleensä käytän vaan hillosokeria. Mutta eiköhän tuota tuu jatkossa käytettyä enemmän :)

    VastaaPoista
  3. Oi nam! Punasipuleista en oikeastaan välitä raakana ollenkaan, mutta heti kun niille on tehty jotain ne ovat super herkullisia! Toi hilloke pihvin kera kuulostaa ja näyttää tosi hyvältä :-)

    VastaaPoista
  4. Sipuli on niin hyvää muodossa kuin muodossa :) Hilloke takuulla erinomaista.

    VastaaPoista
  5. Hyvää naistenpäivää myös tänne Kääpiölinnaan!! :)

    VastaaPoista
  6. Kiitokset ;) Hilloke oli tosi jees ja noista pihveistä tuli oikein hyvät lounaspurilaiset. Eipä tarvinnut lisäillä sipulia erikseen.

    VastaaPoista